- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Infektolog: Efikasnost „EpiVakKorone“ ─ 90 odsto

© Sputnik / Kirill Braga / Uđi u bazu fotografijaPakovanje ruske vakcine protiv kovida "EpiVakKorona"
Pakovanje ruske vakcine protiv kovida EpiVakKorona - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Efikasnost vakcine protiv kovida 19 „EpiVakKorona“ među različitom populacijom iznosi oko 90 odsto, izjavio je zamenik direktora za naučne radove Centralnog naučno-istraživačkog instituta Epidemiologije Rospotrebnadzora i dopisni član Ruske akademije nauka Aleksandar Gorelov.
„‘EpiVakKorona’... do sada je dokazano da je vakcina 90 odsto efikasna u različitim slojevima populacije“, rekao je Gorelov na kinesko-ruskom vebinaru o kovidu 19.
On je istakao da je u Rusiji protiv virusa korona vakcinisano već oko 50 miliona ljudi.
Trenutno je u Rusiji registrovano pet vakcina protiv kovida 19. Prva od njih, „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), koju je proizveo Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ uz podršku Ruskog fonda za direktne investicije, naširoko se koristi za masovnu imunizaciju i odobrena je u 70 zemalja. Rusima je takođe dostupna „EpiVakKorona“ novosibirskog centra „Vektor“ i „KoviVak“ Centra „Čumakov“ Ruske akademije nauka.
Za revakcinaciju se preporučuje „Sputnjik lajt“ – lakša verzija „Sputnjika Ve“ koja pretpostavlja jednokratnu primenu preparata. Osim toga, Ministarstvo zdravlja je nedavno registrovalo i vakcinu „EpiVakKorona N“ koja sadrži isti aktivni sastojak kao i „EpiVakKorona“, ali se one na različite načine sintetišu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala