- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Etiopija proteruje zvaničnike UN, dala im rok da napuste zemlju

Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Etiopije je saopštilo danas da je odlučilo da protera sedam visokih zvaničnika Ujedinjenih nacija zbog mešanja u unutrašnje poslove zemlje
.Među sedam nepoželjnih zvaničnika su i oni iz Dečijeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) i Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova, prenosi Rojters.
Zvaničnici UN su, prema saopštenju etiopskog ministarstva, proglašeni “personama non grata” i dat im je rok od 72 sata da napuste zemlju.
Ovakva odluka dolazi nakon što je izaslanik UN Martin Grifits izneo optužbe na račun vladine blokade oblasti Tigraj, čije se stanovništvo zbog toga nalazi na ivici humanitarne katastrofe, s obzirom da su otežane isporuke medicinske opreme, hrane i goriva u taj sukobima zahvaćeni region.
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš šokiran je informacijom da je Etiopija sedam visokih zvaničnika UN koji rade u toj zemlji danas proglasila za nepoželjne, saopštila je portparolka UN Stefani Tramble.
"Komuniciramo sa vladom Etiopije u očekivanju da će zvaničnicima UN biti dozvoljeno da nastave da obavljaju svoj važan posao", izjavila je ona.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala