- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Nije imao hrabrosti da mi to kaže u lice“ – žestok sukob posle otkaza

© AP Photo / Lee Jin-manDominik Tim
Dominik Tim - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Austrijski teniser Dominik Tim posle košmarno loše sezone pokušava da sa mnogo promena uđe u 2022. godinu, zbog čega je izazvao burnu reakciju svojeg sada već bivšeg fizioterapeuta, na šta je usledio podjednako furiozan odgovor.
Tim je 2020. godinu krunisao osvajanjem US opena, ali je onda potpuno podbacio tokom tekuće sezone, koju je prevremeno završio zbog povrede.
Nekada treći a sada osmi teniser planete je ispao u četvrtom kolu Australijan opena, onda na početku Rolan Garosa, dok na Vimbldonu i US openu nije ni nastupio.
Zbog toga je krenuo u „čistku“, te je prvo raskrstio sa dugogodišnjim agentom, te pronašao novog fitnes trenera, a sada promenio i fizioterapeuta.
Tim se rastao sa Aleksom Stoberom sa kojim je radio još od 2015. godine i sa kojim je ostvario najbolje rezultate u karijeri, ali raskid saradnje nije prošao najbolje.
„Bio sam savršeno lojalan Dominiku šest godina, a onda nije imao hrabrosti da mi u lice kaže da više nećemo sarađivati“, rekao je Stober u jednom intervjuu.
Podsetimo, ovo nije prvi put da se na neprijateljski način 28-godišnjak iz Viner Nojštada rastaje sa nekim članom svog tima, pošto je sa bivšim trenerom Ginterom Breznikom završio na sudu.
Stober verovatno neće ići toliko daleko, a sam teniser je saopštenjem koje izdao je posle izjave fizija pokušao da stavi tačku na celu priču.
„Kao što svi znate, doživeo sam bizarnu povredu tokom priprema za Vimbldon i radio sam naporno sa specijalistom kako bi se što je bolje moguće oporavio. Tokom tog procesa se desila nesrećna greška zbog koje ne samo da sam propustio US open, već sam i morao da završim sezonu“, objasnio je Tim indirektno zašto se rastao sa fizioterapeutom i dodao:
„Želeo sam da sve ovo ostane privatno, ali posle razočaravajućih izjava u medijima sam odlučio da saopštim svoju stranu priče, tako da ću se uskoro obratiti medijima“.
Pozdrav između tenisera na kraju meča - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Nepravda prema Đokoviću mu je otvorila put ka vrhu, ali je usledio ponor: „Teško mi je da se suočim“
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
Federerov turnir pokušava da zataška težak incident između Zvereva i Ruskinje
Novak Đoković sa osmehom na licu tokom Olimpijskih igara u Tokiju - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SPORT
Argentinac u neverici: „Đoković ide u mom pravcu, možete li verovati?“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala