- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Bugarskoj – improvizacija, u Beogradu – prilika za spektakl

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa duela Partizana i Crvene zvezde
Detalj sa duela Partizana i Crvene zvezde - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Pratite nas
Fudbaleri beogradskih večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana, nastavljaju takmičenja u evropskim ligama, ali u različitim okolnostima. Crveno-beli gostuju neugodnom Ludogorecu u Bugarskoj u okviru Lige Evrope, osakaćeni virusom korona, dok Partizan dočekuje Floru iz Talina, na krilima odličnih partija na startu sezone.
Crvena zvezda će ponovo morati da improvizuje, trener Dejan Stanković nikako ne može da dobije pravu startnu ekipu na raspolaganje, ranije je to bilo zbog velikog broja kvalitetnih igrača, a sada zbog manjka istih.
Zvezda je u Bugarsku otputovala bez Aleksandra Kataija, Milana Borjana, Miloša Degeneka i Aleksandra Dragovića koji su dobili pozitivne rezultate testa na virus korona pa će Stanković morati da zaigra sa timom koji je dosad retko, ako je i uopšte bio zajedno na terenu.
Nije ni Ludogorec bez problema, navodno dvojica reprezentativaca Bugarske, Anton Nedjalkov i Kiril Despodov neće biti u timu, ali je za Zvezdu značajnije kako će u njenom dresu odigrati oni koji budu.
Stanković će izvesno na gol smestiti Zorana Popovića, nekada jednog od najboljih čuvara mreže domaće Superlige koji u prethodnim godinama nije imao previše prilika da stane među stative jer je Borjan bio nezamenljiv.
Velike probleme mladi trener ima u odbrani, Dragović i Degenek su se ustalili kao štoperski tandem, ali će sada to morati da budu Radovan Pankov i Strahinja Eraković, što budu zebnju u mislima navijača Zvezde.
Bekovi su sigurni, Marko Gobeljić će dobiti prednost u odnosu na Milana Gajića zbog boljih defanzivnih karakteristika, a za Milana Rodića već godinama nema prave alternative, uz to igra u sjajnoj formi što je i potvrdio na nedavnom večitom derbiju.
Veliko pitanje za Stankovića je sastav defanzivnih vezista – u nedostatku osnovne štoperske postave postoji velika verovatnoća da se on odluči za dvojicu „osigurača“, Sekua Sanoga i Nenada Krstičića, ali bi potencijalnog srpskog reprezentativca u toj formaciji mogao da zameni i ofanzivniji Gelor Kanga.
To bi bio dodatan rizik za Stankovića, imajući u vidu nepredvidljivost Gabonca, a to bi mogao da reši smeštanjem El Fardu Bena na poziciju centralnog veziste, zbog njegove disciplinovane igre i spremnosti da se podredi timu.
Takav izbor bi ostavio desni bok bez prave oštrice, ali Stanković i tu ima veliki izbor u kom se kao prvo rešenje nameće skupo plaćeni, ali nimalo dokazani Filipo Falko, kome je srcu draža „desetka“ od krilne pozicije.
Iako je došao kao veliko pojačanje, Aksel Bakajoko, čak ni u aktuelnim okolnostima ne bi mogao da se nada mestu u startnoj postavi što ostavlja Falka kao primarno rešenje, imajući u vidu da je Slavoljub Srnić gotovo sklonjen iz rotacije, a da Rišairo Živković ne deluje kao fudbaler spreman da odgovori zahtevima na visokom nivou, uprkos reputaciji.
Odsustvo Kataija sve oči navijača Zvezde upućuje ka Mirku Ivaniću, sjajnom kreatoru koji će zauzeti poziciju leve polutke i biti glavni organizator igre, u čemu će kretanjem i otvaranjem morati da pomogne Lois Dioni, francuski napadač koji u ovom momentu ima prednost u odnosu na Milana Pavkova.
© Foto : Grafika: Chosen 11Sastav Zvezde za Ludogorec
Sastav Zvezde za Ludogorec - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Sastav Zvezde za Ludogorec
U taboru Partizana stvari su znatno drugačije, crno-beli igraju u sjajnoj formi, imaju ritam i samopouzdanje, a u Beogradu će imati i podršku svojih navijača u duelu drugog kola Lige konferencija protiv estonske Flore iz Talina.
Trener Aleksandar Stanojević imaće na raspolaganju praktično ceo tim i slobodu u izboru koja će zavisiti od toga kakav pristup želi da postavi svojim izabranicima.
„Jedinica“ je rezervisana za mladog Aleksandra Popovića koji je opravdao poverenje i ima prednost u odnosu na iskusnije Nemanju Stevanovića i Milana Lukača, a kako je na nedavnoj konferenciji za medije najavio Stanojević, priliku da od starta zaigra na desnom boku dobiće Marko Živković.
Štoperski tandem Partizana je standardan, činiće ga Igor Vujačić i Siniša Saničanin, a čini se da je prvom timu, kao levi bek, bliži Ivan Obradović, iako je Slobodan Urošević značajno bolji u defanzivi, a to će biti neophodno timu s obzirom na to da će po desnom boku dejstvovati ofanzivni Živković.
Iako Aleksandar Šćekić tokom cele sezone odiše sigurnošću, čini se da će meč početi sa klupe i da će Miloš Jojić biti parnjak nezamenljivom Saši Zdjelaru, dok će ispred njih delovati Bibras Natho.
Od povrede se oporavio Danilo Pantić pa vredi očekivati da crno-bela „pedesetpetica“ dobije šansu u drugom poluvremenu umesto kapitena izraelske reprezentacije, koji gotovo po pravilu nema snage da izdrži ceo meč.
Krila su rezervisana za Lazara Markovića i Kvinsija Meniga, Nemanja Jović i Nikola Terzić će morati da čekaju šansu sa klupe, dok je u špicu „zakucan“ Rikardo Gomeš, napadač koji igra u fenomenalnoj formi i prava je napast za protivničke odbrane.
© Foto : Grafika: Chosen 11Sastav Partizana za duel sa Florom
Sastav Partizana za duel sa Florom - Sputnik Srbija, 1920, 30.09.2021
Sastav Partizana za duel sa Florom
Prvi na teren, od srpskih klubova, izlazi Partizan od 18.45, dok fudbaleri Zvezde startuju meč u Bugarskoj od 21.00.
Oba duela moći ćete da pratite u direktnom tekstualnom prenosu na Sputnjik sportu.
Aleksandar Mitrović - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Mitrović „zapalio“ Engleze – het-trik za poluvreme! /video/
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Ni Batistuta, ni Rui Košta – već Dušan!
Sebastijan Til - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Bez „dinara“ i sa tetovažom koja znači sve – ko je momak koji je šokirao svet? /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala