- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Trojni sastanak: O čemu su razgovarali Milanović, Izetbegović i Mesić

© Tanjug / ADMIR BULJUBASICZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Predsednik Hrvatske Zoran Milanović sastao se u kancelariji predsednika s Bakirom Izetbegovićem, predsednikom Stranke demokratske akcije. Sastanku je prisustvovao i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić.
Milanović i Izetbegović razgovarali su o odnosima Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, pre svega o odnosima bošnjačkog i hrvatskog naroda te potrebi poboljšanja odnosa dva naroda u skladu s Dejtonskim sporazumom, saopšteno je iz kancelarije hrvatskog predsednika, prenosi Jutarnji list.
U društvu Milanovića i Izetbegovića bili su i bivši hrvatski predsednik Stjepan Mesić te šef kancelarije predsednika Hrvatske Orsat Miljenić.
Bakir Izetbegović, bivši član Predsedništva Bosne i Hercegovine, na Tviteru je komentarisao susret s hrvatskim predsednikom.
„Vodili smo vrlo otvoren razgovor o odnosima Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, te o međusobnim odnosima Bošnjaka i Hrvata. Zajednički je ocenjeno da odnosi dve države i dva naroda imaju izuzetnu važnost, te da se moraju unapređivati kroz dijalog na ravnopravnim temeljima i u obostranom interesu. Bilo je razgovora i o celokupnim odnosima u regionu“, poručio je Izetbegović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala