- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Tragovima Jovana Dučića – Čemu nas je naučio veliki pesnik i rodoljub I Sputnjik intervju

Sputnjik intervju, 29.09.2021.
Pratite nas
Srpska akademija nauka i umetnosti obeležava 150 godina od rođenja velikog srpskog pesnika, pisca i diplomate Jovana Dučića, izložbom u Galeriji SANU koja će biti otvorena do 7. novembra.
O putevima kojima se Dučić kretao, počev od rodnog Trebinja, preko velikih evropskih centara i SAD, sve do povratka njegovih posmtrnih ostataka u postojbinu, govori autorka izložbe „Jovan Dućić – Traganje za novim“ Zlata Bojović.
Autorka nam otkriva šta možemo da „pročitamo“ na izložbi, koja je zamišljena kao bogato ilustrovana knjiga o velikom pesniku, diplomati, zadužbinaru, ali i svetskom putniku Jovanu Dučiću, kakva je sve iznenađenja organizatorima donelo istraživanje pesnikovog života tokom pripreme za izložbu, na koji je način Dučić bio vezan za Beograd, a na koji za rodno Trebinje, zašto je bio opčinjem grofom Savom Vladisavićem Raguzinskim i mnoge druge zanimljive detalje iz njegovog života.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala