- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Knjigu sam odavno napisao – izgleda da treba da počnem novu“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Svetislav Pešić, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, otkrio je da je imao dilemu da li da se prihvati posla, ali je dodao i da je dobio veliku podršku, uz napomenu da će morati da krene u pisanje nove knjige.
Podsetimo, Pešić je u ranijem intervjuu za Sputnjik istakao da priprema knjigu u kojoj će opisati šta sve utiče na talenat da postane kvalitet.
„Mi imamo mnogo izuzetnih, talentovanih igrača, koji su čak i draftovani, a nema ih više nigde. Igrači koji su prerano proglašavani kao vrhunski talenti, mnogo veći nego što su to recimo bili Vasa i Jokić, ali danas ih nema. Ili ih ima, ali nisu taj ogroman talenat i očekivanja pretvorili u kvalitet. Na to ima uticaja puno stvari. Kad kupite moju knjigu jednog dana, onda ćete sve da pročitate“, rekao je tada Pešić za Sputnjik.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Novo poglavlje u bogatoj karijeri Pešić će znati kako da obeleži.
„Što se tiče knjige, ja sam odavno nju napisao, sada izgleda treba da počnem da pišem novu“, istakao je Pešić.
Nekoliko meseci kasnije, legendarni trener je seo na klupu reprezentacije Srbije odakle će imati priliku direktno da utiče na razvoj domaćih košarkaša, ali na prvom obraćanju nije želeo da ih „uplaši“.
„Nisam bio ljubitelj dugačkih priprema, nije to tako tačno, to ste vi malo izmislili ili vam je neko rekao...“, rekao je Pešić na konstataciju reportera Sputnjika.
Vremena za šalu u narednom periodu neće biti toliko.
„Sve je drugačije sada, uticaj i moć trenera se apsolutno smanjuju, tu nema nikakvih dilema, ali postoje velike razlike u programima klupskih i reprezentativnih trenera. U reprezentaciji ne zavisiš samo od igrača, već i od klubova i to je najveća razlika, u klubu zavisiš od igrača, što imaš bolje igrače, koji odgovaraju tvojoj filozofiji, onda sigurno da će uspesi biti bolji i veći. Ovde ne zavisiš od igrača, već i od klubova, totalno je drugačija aktivnost“.
Pešić je otkrio i da je imao dileme o tome da li da preuzme poziciju selektora Srbije, ali...
„Onda sam stvarno dobio od svih naših, sadašnjih trenera, moram to da istaknem, od svih sam dobio drugarsku, sportsku podršku, video sam želju da budemo svi zajedno. Ne možemo da se busamo da je reprezentacija najvažnija, a kada treba to da uradimo, onda nije najvažnija. Nije ni moja reprezentacija, ja sam samo trener reprezentacije gde treba da uvedem neki red, rad i disciplinu“.
Legendarni trener je potom promenio formulaciju čuvene izreke.
„Disciplina i red, to je manje-više isto. ja bih zamenio tu reč disciplina i rekao bih da to treba da zvuči kao – rad, red i odgovornost. Što se tiče mene i gospode koja sede pored mene, a to su Dragan Tarlać i Predrag Danilović, to se ne postavlja kao pitanje. Voleo bih samo da svi ti koji govore da je reprezentacija najvažnija, da i oni preuzmu deo odgovornosti i da pomognu“, istakao je Pešić za Sputnjik.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Svetislav Pešić ponovo među Srbima: „Ono što ste želeli – to ste i dobili“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala