- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Svetislav Pešić ponovo među Srbima: „Ono što ste želeli – to ste i dobili“ /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Svetislav Pešić, legendarni srpski trener, zvanično je postao selektor reprezentacije Srbije.
Pešić, čovek koji je našoj zemlji doneo titule evropskog i svetskog šampiona početkom ovog veka, vraća se u Srbiju posle 19 godina.
Pešić je prve uspehe sa reprezentacijom upisao kao selektor mlađih kategorija, bio je prvak Evrope sa kadetima i juniorima, a sa čuvenom generacijom koju su činili, između ostalih, Vlade Divac, Dino Rađa, Toni Kukoč, Aleksandar Đorđević, postao je i šampion sveta.
Predstavljanje Pešića mogli ste da pratite uživo uz Sputnjik.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2021
Kari Pešić priprema knjigu, a za Sputnjik kaže: Košarka je za nas – borba!
Predsednik KSS Predrag Danilović je na početku konferencije za medije poželeo dobrodošlicu novom selektoru, ali je onda došlo do komične situacije kada je Pešić pokušao da se obrati jer je tehnika zatajila.
„Da držim u ruci ili da ustanem? Evo, kako predsednik ima ton, a ja nemam? Evo, sad ću i ja dobiti ton“, rekao je Pešić uz svoj čuveni osmeh.
„Ja sam zdrav i u dobrom stanju, biće nam potrebno sreće, ali što se kaže, što više radim imam više sreće. Ja se radujem što sam ponovo trener reprezentacije, ono što ste želeli, to ste i dobili, govorili ste da košarka treba da pripadne košarkašima, evo, tu smo, tu su Nenad Krstić, Zlatko Bolić, Dragan Tarlać, Saša Danilović, svi smo mi neki košarkaši bili, potičemo iz sveta košarke. Oslonite se na nas, dajte nam malo podrške, biće onda sreće i sportskih rezultata“, rekao je Pešić.
On je potom naveo da je bilo potrebno malo više vremena da za dogovor sa Košarkaškim savezom Srbije.
„Ja sam uvek govorio da u KSS treba da postoji profesionalni trener, sada imate profesionalnog trenera koji će da bude tu najveći deo života. Ne samo u kancelariji, već i na terenu, ako sam u kancelariji onda ne radim, ako sam van zgrade znači da sam u poslu i da radim. Bilo je ispitivanja javnosti, video sam da je javnost poprilično zadovoljna predlozima i onda smo doneli odluku“.
Pešić je istakao da voli i da je srećan što je opet u Srbiji.
„Dobio sam podršku od porodice i to je najvažnije. Kada je sin Marko čuo, pitao me je šta čekam, on je to emotivno doživeo, supruga Vera je rekla da je jedino što nemamo je medalja sa Olimpijskih igara. Imam dovoljno ciljeva i motiva od porodice, pa ćemo da vidimo...“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala