- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bez „dinara“ i sa tetovažom koja znači sve – ko je momak koji je šokirao svet? /foto, video/

© AP Photo / Jose BretonSebastijan Til
Sebastijan Til - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Sebastijan Til, reprezentativac Luksemburga, prošao je paklen put od fudbalera koji ne prima platu do čoveka koji je srušio slavni Real usred Madrida.
Vezni fudbaler rođen 1993. godine u Luksemburgu je postigao spektakularan pogodak u 89. minutu utakmice Lige šampiona i svom timu doneo trijumf od 2:1.
Liga šampiona je bila njegov san, to je i ovekovečio na svom telu, tetovažom sebe koji „misli“ o elitnom evropskom takmičenju.
San se ostvario i to nešto manje od godinu dana pošto je stigao u ekipu Šerifa, kao pozajmljeni igrač iz luksemburškog Progres Niderkorna.
Sebastijan, sin legendarnog luksemburškog fudbalera Serža Tila je 2020. godine napustio klub u kom je proveo osam godina, otisnuo se u inostranstvo i to u Rusiju, za razliku od braće Olivijea i Vensana koji igraju u Ukrajini.
On je postao član kluba Tambov, ali je ta sportska organizacija bankrotirala svega nekoliko meseci pošto je Til stigao.
Ekipa je raspuštena, u ekipi su ostala samo trojica starijih igrača, a u maju ove godine direktorka Olga Konovalova je objavila da su svi ugovori raskinuti i da klub predstaje da postoji.
Til je uspeo da odigra svega osam utakmica za ruski tim, nije dobio „ni dinara“ plate i delovalo je kao da će odiseja u inostranstvu biti prerano završena.
Kao opcija se pojavio moldavski Šerif, Til je ponovo potpisao ugovor o pozajmici od godinu i po dana u januaru 2021. godine i devet meseci kasnije ostvario je sve što je želeo.
I više od toga!
Bruno Petković, napadač Dinama iz Zagreba - Sputnik Srbija, 1920, 25.08.2021
Šerif srušio snove šampiona Srbije – a sada i Hrvatske!
Fudbaleri Šerifa - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
SPORT
Munja je sevnula dvaput! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala