- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski poslanik: Diskriminatorna zabrana Jutjuba da se kritikuju izbori u SAD i Nemačkoj

© REUTERS / Lucy NicholsonLogo Jutjuba
Logo Jutjuba - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Zabrana kritikovanja izbora samo u Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj od stane Jutbuja je diskriminatorna, o uticaju IT kompanija na tok izbornih kampanja u zemljama trebalo bi razgovarati na Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope (PS SE) i u Ujedinjenim nacijama, smatra predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
„Poslednjih dana aktivno se raspravlja o promenama pravila: rukovodstvo međunarodne kompanije donelo je civilizovanu odluku da se ne smeju kritikovati i dovoditi u pitanje izborni rezultati. Ali iz nekog razloga nije uzeta u obzir izuzetno važan momenat: ova pravila se primenjuju samo na dve zemlje – SAD i Nemačku. Šta je to ako nisu dvostruki standardi i, u suštini, otvoreno zanemarivanje svih drugih država i njihovog nacionalnog zakonodavstva?“, napisao je Volodin na svom kanalu na Telegramu.
On je napomenuo da je takvo ponašanje neprihvatljivo u odnosu na Rusiju i njene građane. Predsedavajući Državne dume pozvao je Odbor za bezbednost Dume i Komisiju za istragu činjenica stranog mešanja u unutrašnje poslove Rusije da prouče situaciju i postave odgovarajuća pitanja predstavnicima Jutjuba.
Sada se prema Jutjubu ispostavlja da na tok izborne kampanje i izborne rezultate može da se utiče svuda, samo ne u Sjedinjenim Američkim Državama i Nemačkoj. Stvaranje posebnog nezakonitog polja za sve države, osim za dve krši principe demokratije i prava građana gotovo celog sveta, naglasio je Volodin.
„Zašto se ovo pitanje ne postavlja u PS SE, s obzirom da se na spisku zemalja u čije se poslove ne sme mešati ne nalaze se Francuska, Velika Britanija, Italija i neka druga evropska država osim Nemačke. Zar su zadovoljni takvom diskriminacijom? To je pogrešno. Stvari treba nazivati svojim imenom. Štaviše, o ovom pitanju bi trebalo razgovarati i u Ujedinjenim nacijama“, smatra ruski poslanik.
Volodin je dodao da bi pravila o nemešanju u izbore suverenih država trebalo da budu obavezna za sve međunarodne IT kompanije i da se primenjuju na sve zemlje.
U utorak je servis Jutjub zabranio korisnicima da objavljuju sadržaj koji osporava rezultate svih prošlih američkih izbora, kao i rezultate parlamentarnih izbora održanih u nedelju u Nemačkoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala