- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Uklanjanje kanala sa Jutjuba ─ cenzura

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaZgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije
Zgrada Ministarstva spoljnih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da ukidanje kanala „RT-a“ na Jutjubu predstavlja cenzuru.
„Projekti ruskog medijskog holdinga ‘RT’ na nemačkom jeziku podvrgnuti su činu neviđene informacione agresije od strane video hostinga ‘Jutjub’, koji je učinjen uz očigledno povlađivanje, ako ne i na insistiranje nemačke strane“, naglašava se u saopštenju Ministarstva.
Ministarstvo spoljnih poslova apelovalo je na „nadležna odeljenja“ da preduzmu mere protiv Jutjuba i nemačkih medija u Rusiji nakon blokiranja kanala „RT-a“ u Nemačkoj.
„Uzimajući u obzir prirodu onoga što se dogodilo, što se potpuno uklapa u logiku informacionog rata koji je pokrenut protiv Rusije, usvajanje simetričnih kontramera prema nemačkim medijima u Rusiji koji su više puta dokazano učestvovali u mešanju u unutrašnje stvari naše zemlje, izgleda ne samo prikladno, već i neophodno“, navodi se u saopštenju.
U saopštenju se napominje da će takve mere biti jedini mogući način da se stimuliše „interesovanje partnera za konstruktivan i smislen dijalog oko ove neprihvatljive situacije“.
„Nakon razmatranja zahteva televizije ‘RT’ za zaštitu u vezi sa diskriminacijom, odlučeno je da se apeluje na nadležne organe Ruske Federacije sa predlogom da se razviju i usvoje recipročne mere protiv hostinga ‘Jutjub’ i nemačkih medija“, ističe se u saopštenju.
U utorak je video-hosting Jutjub trajno ukinuo kanale „RT DE“ i „DFP“ bez prava na vraćanje. Glavna urednica radija Sputnjik, agencije „Rusija sevodnja“ i „RT“ Margarita Simonjan, nazvala je ovo „medijskim ratom“ i pozvala ruske vlasti da zabrane emitovanje „Dojče velea“ i drugih nemačkih medija.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala