- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ni Batistuta, ni Rui Košta – već Dušan!

© Foto : LaPreše via AP/Marco BuccoDušan Vlahović
Dušan Vlahović - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Srpski fudbaler Dušan Vlahović na stolu ima novi ugovor od Fiorentine, veći od onog koji su imale legende kluba iz Firence kao što su Batistuta i Rui Košta.
Saga oko novog kluba Dušana Vlahovića ne prestaje ni nakon završetka prelaznog roka, tokom kojeg se srpski napadač odlučio da ostane u Seriji A, iako su se za njega interesovali mnogi evropski giganti.
Fiorentina je navodno odbila čak oko 70 miliona evra za reprezentativca Srbije, a ni sam Vlahović nije želeo da ode iz kluba.
Ipak, njegov ugovor ističe onog tamo leta, pa zbog toga Viola želi da se osigura i da što je pre moguće produži saradnju, jer, ukoliko to ne uradi, već u januaru 2023. će ostali klubovi moći da mu ponude predugovor da ga dovedu bez obeštećenja.
Zbog toga je predsednik Fiorentine Roko Komiso 21-godišnjem Beograđaninu brže-bolje ponudio novi ugovor, i to ne bilo kakav.
„Ne znam da li će Vlahović potpisati novi ugovor. Ponudili smo mu 40 miliona evra bruto zarade u narednih pet godina“, otkrio je Komiso za italijanske medije.
Ukoliko bi se Vlahović odlučio za potpisivanje ovog ugovora, postao bi najplaćeniji fudbaler u istoriji Fiorentine, prema rečima predsednika.
„To bi bio najveći ugovor u istoriji Fiorentine. Veći od Batistutinog i Rui Koštinog. On dosta rizikuje, a ja postajem nervozan...“, dodao je Komiso.
Vlahović je ovakav ugovor zaslužio fenomenalnim partijama u Seriji A prošle sezone, gde je na 37 mečeva postigao 21 gol.
Novu godinu je počeo furiozno pa u prvih šest utakmica ima četiri gola u ligi, dok je na jednom meču u Kupu dva puta zatresao mrežu protivnika.
Fiorentina se trenutno nalazi na petom mestu Serije A, a ostanak u Firenci našem reprezentativcu ne bi zagarantovao igranje ni Ligi Evrope, a kamoli u Ligi šampiona, pošto Viola nije jedan od favorita za prva četiri mesta.
Takođe, mnogi klubovi bi verovatno mogli i želeli da mu ponude ugovor kakav mu trenutno nudi Fiorentina, te je pred Vlahovićem definitivno veoma bitna profesionalna, ali i životna odluka.
„Pokradeni smo, sramota!“ – Italija „gori“ zbog kontroverznog Turčina /foto, video/
Bez „dinara“ i sa tetovažom koja znači sve – ko je momak koji je šokirao svet? /foto, video/
Srbin je upozorio – sada su i Španci žrtve: „Čemu služi provera kada ne priznaju greške?!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala