- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Da li je Jarinje uvod u „pakleni oktobar“ I Svet sa Sputnjikom

Pratite nas
Od lošeg ka gorem uz povećanu opasnost od izbijanja sukoba među Srbima i Albancima. Tako u Moskvi ocenjuju situaciju na severu Kosmeta gde već 10 dana ROSU demonstrira silu, a poslednja dva dana uz stidljivo prisustvo Kfora.
SAD obećavaju da će se angažovati na smanjenju tenzija, mada nije jasno u kom formatu. Usput samouvereno iznose očekivanje da će rešenje za kosovsko pitanje biti pronađeno do kraja mandata Džozefa Bajdena.
Ko vuče konce na severu Kosmeta? Da li je Priština uopšte mogla da na svoju ruku krene u ovako opasnu avanturu? Koju igru igra Kfor? Kakvu bi poruku o kosovskom pitanju u Beograd mogla da donese Ursula fon der Lajen? Da li je Jarinje ispipavanje granica strpljenja Srbije ili tek uvod u još žešći obračun s preostalim Srbima na Kosovu i Metohiji i „pakleni oktobar“ na Gazivodama i Valaču? Dokle Srbija može i sme da ide u njihovoj odbrani? I kako da izađe iz „bermudskog trougla“ kriza u koje je uvučena — na Kosovu, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori?
U emisiji „Svet sa Sputnjikom“ o ovim temama govore dr Aleksandar Gajić i politikolog Rajko Petrović iz Instituta za evropske studije i advokat Goran Petronijević.
O trenutnoj situaciji na prelazima Jarinje i Brnjak izvestiće nas novinari televizije Most iz Zvečana.
Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.
Svet sa Sputnjikom, 29.09.2021.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala