- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

„Baba Persida“ i „Vidovita Radenka“: Zemunka „skidala“ crnu magiju po Srpskoj i uzela 415.000 evra

CC0 / Pixabay/Gantas Vaičiulėnas / Kristalna kugla
Kristalna kugla - Sputnik Srbija, 1920, 29.09.2021
Pratite nas
Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će skinuti crnu magiju i izlečiti brojne bolesti od tri osobe uzela 809.616 KM, odnosno blizu 415.000 evra.
Damnjanovićeva se u oglasima na televiziji predstavljala kao „Baba Persida“ i „Vidovita Radenka“, te navodila da leči brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.
Još 2016. godine žena iz Doboja prijavila je da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da „baba Persida leči nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu“.

Prodale stan i dale novac Baba Persidi

Nakon toga one su stupila u kontakt sa njom i više puta joj slali novac. „Baba Persida“ je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 KM.
Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.
Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila.

Hteo da izleči suprugu od karcinoma i Vidovitoj Radenki poslao 389.000 evra

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počinila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je skoro 760.000 KM (388.900 evra).
Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Nemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao „Vidovita Radenka“.
On je policiji ispričao da je na televiziji video oglas u kojem piše da „Vidovita Radenka leči razne bolesti“. Hteo je da se njegova supruga izleči od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede.

Skidanje crne magije za 6.500 evra

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je Damnjanovićeva uhapšena.
Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji videla oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odeću i da stavi 13.000 KM (oko 6.500 evra), te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.
Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj su bili odeća i još 3.000 KM.
Policija iz Oštre Luke je obavestila odmah policiju iz Dervente, gde su pronašli osumnjičeni i uhapsili je. Damnjanovićeva je predata u nadležnost tužilaštva, objavila je RTRS.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala