- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Stanojević: Pričaju da smo rasisti – pa ja od stranaca samo crnce i dovodim

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Aleksandar Stanojević, trener fudbalera Partizana, održao je konferenciju sa navijačima na kojoj se osvrnuo na optužbe da je rasista, govorio o tome što nije proslavio gol protiv Crvene zvezde i drugim aktuelnim temama.
Stanojević je u utorak od 14 časova na stadionu FK Partizan razgovarao sa navijačima crno-belih, a jedna od glavnih tema bio je odlazak Sejdube Sume.
Reprezentativac Gvineje je nedavno uživo na Instagramu izneo optužbe na račun Stanojevića, a nedugo zatim je sa njim ugovor raskinut.
„Spočitava mi se da ne volim strance, a oni su bili ovde i pre deset godina i biće za deset godina i neke sam voleo više od naših igrača. Svuda imate zadovoljne i nezadovoljne igrače. To je normalno. Ja sad u ekipi imam šest, sedam domaćih igrača koji su mnogo nezadovoljni. Uvek će se neko javiti da je nezadovoljan ili zadovoljan. Ja nisam imao nikakav problem sa Sumom. Ja nikad neću reći lošu reč za igrača Partizana. Važno je samo da napravimo komunikaciju. Ali ne možete sa svima", rekao je Stanojević.
Osvrnuo se i na optužbe za rasizam, izazvane pre svega svađom sa pomenutim Sumom.
„Pričaju da li smo rasisti ili ne znam šta, pa ja samo od stranaca crnce i dovodim. Čak mi je Raća Petrović jednom rekao da malo više forsiram Medu Kamaru nego domaće igrače, to mi kaže igrač koji je dao gol u derbiju i doneo titulu. Moreiru sam ja lično doveo kao pomoćnik Đukiću. Ja, lično. Naravno, Đukić je to prihvatio. Dolazi Tejgo, dolazi Adija, dolazi Rikardo... Bila nam sad dva momka iz Gane na probi...“.
Navijače je posebno pogodio detalj sa 165. večitog derbija kada se trener crno-belih nije radovao nakon što je Bibars Natho postigao gol za 1:0.
„Je l' moguće da me branite da nisam slavio gol protiv Zvezde? Da me braniš da nisam član albanske mafije? Je l' moguće da me branite od toga? Kad sam to shvatio, onda sam rekao daj bre da kažem ja nešto“, izjavio je Stanojević i objasnio situaciju:
„Kreće nervoza i u tom trenutku Natho radi nešto što ne treba da radi. On je kapiten Izraela i najveći karakter tima, nikad nisam vikao na njega. Ima četiri, pet igrača na koje nikada ne vičem. Šta njemu da kažem, on je pametniji i zna bolje fudbal od mene. Ja sam mu tada svašta rekao. Ne znam da li je neko primetio kad smo se zagrlili kad smo izlazili, svašta sam mu rekao. Vrištao sam na njega, on dečko ne veruje šta se dešava. Posle minut postiže gol. E sad, zamislite mene koji idem i skačem u toj situaciju gde sam mu svašta rekao. A, voleo bih da ste me videli kada je trebalo da postignemo gol i završimo derbi... Tako da, nemojte molim vas da pomišljate na neke gluposti“.
U jednom delu konferencije bilo je i suza.
„Mnogo nam znači sva podrška. Ne treba meni da sedim ovde, ali želim da vam pokažem koliko meni i svakom igraču znači podrška. Počeli smo utakmicu sa Dunajskom Stredom, ja sam posle 10 godina u Srbiji, bila je negativna energija, nešto se dešavalo. Niti nekog branim niti išta, jednostavno su se igrači loše osećali, nismo mogli da igramo. Počela utakmica sa Sočijem, evo sad se naježim na tu atmosferu. Santa Klara isto, nosi vas ta atmosfera. Ne treba meni ovo da ja tu nešto pričam, ali vi niste svesni koliko nam svaki aplauz znači. Partizanovu decu vraćam u klub samo jer strašno osećaju klub. Došao sam sa 13 godina u Partizan, ovde smo igrali i košarku... Suština cele priče je da imate toliko situacija da se borite sa toliko situacija i taman mislite gotovo je, pobedili ste utakmicu, a dobijete udarac u bradu od svog igrača za koga ne možete da vidite da ga je pogodila situacija“.
Pogledajte ceoo razgovor između Stanojevića i navijača.
Policajac u Humskoj – nepoznati arbitar sudi Partizanu
Fudbaler ubio jednu osobu – snimljen i pobegao /foto, video/
„Snimamo, snimamo... Bravo, Miloše“ – ovako izgleda pravi fudbal /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala