- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Kon: Kovid propusnice ili restriktivne mere, ako ne može — opozvati Krizni štab

© Tanjug / ZORAN ZESTICPredrag Kon
Predrag Kon - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon pozvao je da se jasno kaže da li su kovid propusnice protivustavne. Ako u tom slučaju ne mogu da se uvedu ni restriktivne mere, Kon smatra da bi trebalo opozvati Krizni štab.
Kon je podsetio da je pre 17 dana održan sastanak Kriznog štaba i da je sa tog sastanka izašao ubeđen da su se nešto ozbiljno dogovorili.
„Prošlo je 17 dana, jedno vreme sam govorio da očekujem sastanak i shvatio sam da sastanka nema. Neka opstrukcija postoji. Tvrdim da to nije u Kriznom štabu, a posebno što imam utisak da se medicinski deo koristi kao moneta za potkusurivanje. Mi o kovid propusnicama govorimo od maja meseca“, naglasio je Kon.
Prema njegovim rečima, medicinski deo Kriznog štaba čvrsto veruje da su kovid propusnice mera koja može da spreči naglo pogoršanje epidemiološke situacije.
„O tim merama govorimo od samog početka leta, da je to potrebno koristiti u toku leta. Jedan deo toga je korišćen za poznate festivale. Zašto to nije zaživelo, zaista ne znam odgovor“, kazao je Kon, gostujući u Beogradskoj hronici RTS-a.
Kon je napomenuo da se stoga postavlja pitanje čemu medicinski deo Kriznog štaba, dolazi kao pitanje.
„Ako je protivustavno onda se to jasno kaže. Onda na to odgovara Krizni štab i kaže se restriktivne mere. Ako ne može, molim nekoga da nas opozove, jer mi više nemamo šta da predložimo“, kazao je Kon, napominjući da ovo govori u lično ime.
Kon je ocenio da ignorisanje situacije koja se ne popravlja deluje frustrirajuće, poručivši da je rešenje u vakcinaciji.
„Najvažnije od svega je vakcinacija mladih, jer smo tu ozbiljno zakazali. Niz zemalja koje su bile iza nas sada imaju vakcinisanost od 80 odsto. Tamo se vakcinišu i mladi“, naveo je Kon.
Ana Brnabić primila Fajzerovu vakcinu - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
SRBIJA
Brnabić: Kovid propusnice nisu magični metak
Kovid pasoš - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SRBIJA
Šta Beograđani misle o uvođenju kovid propusnica?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala