- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kako je lisica uplašila posetioce Sretenjskog manastira u Moskvi /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaLisica
Lisica - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Lisica koja se našla na teritoriji Sretenjskog manastira u Moskvi nije opasna za ljude, izjavio je za Sputnjik načelnik odeljenja za očuvanje i zaštitu životne sredine grada Sergej Burmistrov.

„Od ranog jutra se na teritoriji Sretenjskog manastira nalazi lisica, s obzirom da nisu uspeli da je uhvate u manastiru pozvali su specijalnu službu. Na lice mesta je došao specijalni odred za hitne slučajeve i pokušavaju da ulove životinju“, navodi se u saopštenju.

U manastiru su naveli da nikada nisu imali lisice i da je najverovatnije to nečija domaća lisica.
„Pišu da se neko uplašio, ali najviše se uplašila lisica koju je sto ljudi pratilo telefonima. Ona je glavna žrtva“, rekli su u manastiru.

„To je mlada i radoznala lisica zato se tako i ponaša. Ona ne predstavlja nikakvu opasnost za okolinu. U slučaju da je ulove, planiramo da je uzmemo u naš Centar za divlje životinje i da je pustimo na njenu prirodnu teritoriju“, rekao je Burmistrov.

Ranije se u medijima pojavila informacija da se na teritoriji manastira od ranog jutra nalazi lisica koja plaši posetioce, pa su sveštenici pozvali specijalnu službu kako bi ulovila životinju.
Lenjivac - Sputnik Srbija, 1920, 05.09.2021
DRUŠTVO
Najsporija životinja na svetu koja može da okrene glavu za 270 stepeni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala