- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Jutjub zabranjuje objavljivanje sadržaja koji dovode u pitanje izborne rezultate

© Sputnik / Ramilь SitdikovLogo video-servisa Jutjub
Logo video-servisa Jutjub - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Servis za video-hosting „Jutjub“ zabranio je objavljivanje sadržaja koji dovodi u pitanje izborne rezultate; ovo pravilo važi za poslednje izbore za nemački Bundestag.
„U ovu kategoriju (sadržaj koji dovodi u pitanje ishod izbora) ulazi materijal koji sadrži lažne tvrdnje da je na rezultat nekih prošlih opštih izbora uticalo opsežno falsifikovanje, greške ili tehnički kvarovi u radu sistema nakon što su bili zvanično utvrđeni konačni rezultati“, navodi se u Pravilima o lažnim informacijama o izborima.
Ovo pravilo se trenutno primenjuje na sve prošle predsedničke izbore u Sjedinjenim Američkim Državama i parlamentarne izbore u Nemačkoj 2021. godine.
„Sadržaj u kome se lažno tvrdi da je na rezultate parlamentarnih izbora u Nemačkoj uticalo opsežno falsifikovanje, greške ili tehnički propusti u radu sistema (sadržaj koji dovodi u pitanje ishod izbora). Takođe je zabranjen materijal u kome se navodi da je formiranje nove vlade ili izbori i imenovanje novog kancelara Nemačke nezakonito“, stoji u objašnjenju pravila.
Jutjub može da dozvoli objavljivanje snimaka koji nisu u skladu sa pravilima ako materijal „sadrži pobijanje spornih tvrdnji ili postoji dodatni kontekst“.
Sadržaj koji nije u skladu sa pravilima biće izbrisan. U slučaju da se pravila prekrše tri puta, kanal korisnika će biti blokiran.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala