- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

FSB presekla aktivnosti ilegalnih radionica oružja /video/

© Foto : COS FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB-a tokom privođenja osumnjičenih za terorizam
Pripadnici FSB-a tokom privođenja osumnjičenih za terorizam - Sputnik Srbija, 1920, 28.09.2021
Pratite nas
Snage bezbednosti privele su 48 ljudi koji su tajno pravili oružje u 18 regiona Rusije, zaplenjeno je skoro 150 komada vatrenog oružja, prenosi pres služba Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB).
„Presečena je kriminalna aktivnost 48 državljana iz 18 subjekata zemlje, uključenih u obnavljanje borbenih svojstava civilnog oružja u podzemnim radionicama i njihovu prodaju, kao i u krijumčarenje oružja u Rusiju“, navodi se u saopštenju.
Kako se navodi u saopštenju, u septembru su u Moskvi, Dagestanu, Ingušetiji, Severnoj Osetiji, Udmurtiji, Krasnodarskom, Krasnojarskom i Habarovskom kraju, Vladimirskoj, Kemerovskoj, Lipeckoj, Novosibirskoj, Orlovskoj, Penzenskoj, Rostovskoj, Smolenskoj i Tverskoj oblasti, na adresama prebivališta lica koja su ilegalno pravila oružje izvršen pretres i istraga.
Tokom pretresa je zaplenjeno 149 jedinica vatrenog oružja domaće i strane proizvodnje. Među njima su i 7 automatskih pušaka („AK-74“, „AKS-74U“, „AK-103“), 9 automatskih pištonja („Kedr“, „PPS“, „PPŠ“), kao i više od 27kg eksploziva (TNT, barut), 6 ručnih bombi („F-1“, „RGD-5“), 24 osigurača i detonatora i preko 12.000 metaka različitog kalibra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala