- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Rusiji odobrena klinička ispitivanja još jedne vakcine protiv kovida ─ „Betuvaks“

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaŠpric sa vakcinom
Špric sa vakcinom - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo zdravlja Rusije odobrilo je početak prve i druge faze kliničkih ispitivanja vakcine protiv virusa korona „Betuvaks-KoV-2“, sledi iz državnog registra kliničkih ispitivanja.
Završetak obe faze istraživanja rekombinantne vakcine protiv kovida 19 planiran je za 31. avgust 2022. godine. U testiranju će učestvovati 170 ljudi.
Vakcina „Betuvaks“ je subjedinična rekombinantna vakcina napravljena na osnovu sfernih čestica sa površinskim antigenom (proteinom) virusa korona. Tvorci vakcine pretpostavljaju da će preparat moći da se koristi za vakcinaciju rizičnih grupa i revakcinaciju.
Vakcinu je u leto 2020. počeo da razvija Holding „Institut za matične ćelije čoveka“. Institut je osnovan 2003. godine i ujedinjuje nekoliko kompanija u oblasti genske terapije, regenerativne medicine, genetske dijagnostike i konsaltinga.
U Rusiji je do sada registrovano pet vakcina protiv korone – „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) Instituta „Gamaleja“, „EpiVakKorona“ Centra „Vektor“, „KoviVak“ Centra „Čumakov“, vakcina „Sputnjik lajt“ Instituta „Gamaleja“ i „EpiVakKorona N“ Centra „Vektor“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala