Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Stejt department: Eskobar će prisustvovati sastancima predstavnika Beograda i Prištine u Briselu

© AP Photo / Charles DharapakZgrada Stejt departmenta
Zgrada Stejt departmenta - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Sjedinjene Države sa Evropskom unijom, NATO i vladama Kosova i Srbije rade na preduzimanju hitnih koraka za izbegavanje eskalacije situacije i ugrožavanju napretka koji je postignut u okviru dijaloga.
Sjedinjene Države sa Evropskom unijom, NATO i Beogradom i Prištine rade na preduzimanju hitnih koraka za izbegavanje eskalacije situacije i ugrožavanju napretka koji je postignut u okviru dijaloga.
Portparol Stejt departmenta Ned Prajs rekao je da je važno izbegavati radnje koje bi mogle povećati tenzije.
„Sjedinjene Države rade sa Evropskom unijom, NATO i vladama Kosova i Srbije na preduzimanju hitnih koraka za izbegavanje eskalacije situacije i radnji koje povećavaju tenzije, koje ugrožavaju napredak postignut u okviru dijaloga u posreduje EU i negativno utiču na svakodnevni život građana“, rekao je Prajs.
Prema pisanju medija, SAD su saopštile da će zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Gabriel Eskobar prisustvovati sastancima koji će se narednih dana održati u Briselu.
"Sjedinjene Države nastavljaju da podržavaju blisku regionalnu saradnju, kako bi se uklonile sve prepreke slobodnom kretanju, trgovini i ulaganjima koje su od koristi svim građanima Zapadnog Balkana", rekao je portparol Stejt departmenta.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala