Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Rama poručio iz Prištine: Srbija pravi teatralne manevre na severu Kosova

© AFP 2023 / ARMEND NIMANIEdi Rama i Aljbin Kurti
Edi Rama i Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Premijer Albanije Edi Rama poručio je nakon sastanka sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Prištini da „Srbija pravi teatralne manevre na severu Kosova“, prenosi Gazeta ekspres.
„Nema sumnje da je na prvom mestu i pre svega Srbija ta koja mora da prizna ovu nepovratnu realnost, i zaista je žalosno što smo umesto konkretnog napretka dijaloga ka uzajamnom priznanju i konačnom oslobađanju od prošlosti, danas svedoci teatralnih vojnih manevara Srbije na granici sa suverenom državom Kosovo", rekao je Rama.
Prema njegovim rečima „ti manevri zapravo ne štite građane Srbe na severu Kosova, kako tvrdi zvanično beogradsko rukovodstvo, čak i neki duhovi generala poražene vojske na bojnom polju, pre više od 20 godina, koji su izgleda izašli iz groba uz tvrdnje da se štiti integritet i bezbednost građana Srbije na Kosovu“.
Postupke Srba na severu nazvao je teatralnim manevrima, dok je pomenuo i da je Vlada Kosova platila struju za Srbe na severu, prenosi Kosovo onlajn.
„U stvari, srpski građani na Kosovu žive bez ikakvog ugrožavanja, čak se priča i da im je vlada ove zemlje platila račune za struju, što niko nigde ne radi, ne samo na Balkanu, već i u svetu“, rekao je Rama.
On je naveo da nije imao razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u vezi sa situacijom na severu Kosova, dodajući da je na strani Prištine, prenosi Koha.
Kada je u pitanju "Otvoreni Balkan", Rama je, odgovarajući na pitanje da li je sada uverenen da sa Srbijom neće biti otvorenog Balkana, rekao da sada još više smatra da to treba učiniti.
Rama je rekao je da je Kosovo potpuno u pravu po pitanju reciprociteta registarskih tablica sa Srbijom, ali i da je dijalog jedino rešenje za ovo pitanje.
Srpska vojska blizu Jarinja - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SRBIJA
Vojska Srbije sa četiri oklopna vozila blizu Jarinja: Srbi na barikadama, Rosu se ne povlači /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala