- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Pojedinim telefonima danas ističe rok: Kako zaobići Guglovu zabranu

CC0 / Pixabay / Mobilni telefoni
Mobilni telefoni - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Danas, 27. septembra Gugl ukida podršku za seriju telefona iz 2010. godine. Poslednja verzija ovog sistema je proizvedena u septembru 2011. godine, i u pitanju su mobilni telefoni sa operativnim sistemom Android 2.3.7.
I upravo na svima njima od 27. septembra ove godine prestaje podrška i sa njima više nećete moći da se prijavite na Gugl nalog. A, to znači, da će vam praktično biti onemogućeno korišćenje gotovo svih aplikacija na telefonu.
Još jednostavnije objašnjeno, u slučaju da koristite ovaj telefon, na njemu nećete moći da koristite Guglove aplikacije kao što su Gugl mape, Dži-mejl, Jutjub, Gugl Plej i sl. niti ćete moći da ažurirate, instalirate i koristite bilo koju drugu aplikaciju.
Iz kompanije su najavili da kada budete pokušali da se ulogujete u svoj nalog ili koristite neku od Guglovih aplikacija, možete očekivati da vam se pojavi "sistemska greška" koja će vas upozoriti na postojanje greške kod vašeg korisničkog imena i lozinke.
Prema zvaničnim Guglovim statistikama, u opticaju je 0,3 odsto svih telefona sa Android operativnim sistemom 2.3.7. Zvuči malo, ali nije zanemarljivo, imajući u vidu ukupan broj mobilnih aparata.

Način da zaobiđete zabranu

Jedno rešenje da izbegnete posledice jeste da zamenite telefon za onaj koji u sebi ima instaliran Android 3.0 i noviji. Drugo je, kako je u zvaničnoj objavi naznačio Zek Polak "menadžer zajednice", da neke od Guglovih servisa počnete da koristite putem pretraživača, preneo je Blic.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala