Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Da li je Stejt department kritikovao Prištinu zbog situacije na Kosovu i Metohiji

© Tanjug / AP/STRVjosa Osmani
Vjosa Osmani - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Donjeta Miftari, savetnica predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, negirala je pisanje pojedinih prištinskih medija da je američki Stejt department kritikovao Osmanijevu zbog akcija Prištine na severu Kosova i Metohije.
„Predsednica Osmani je sa zvaničnicima Stejt departmenta razgovarala telefonom o aktuelnim dešavanjima na severu zemlje, ali je pogrešno preneto da je Osmanijeva upozorena da je ugrozila nacionalnu bezbednost zemlje“, navela je Miftari u objavi na Fejsbuku.
Dodala je da je prisustvovala telefonskom razgovoru zvaničnika Stejt departmenta i Osmanijeve i da „potvrđuje da to nije tačno“, prenosi „Kosovo onlajn“.
Prethodno je TV „Kljan Kosova“ objavila da je Stejt department jasno stavio do znanja Vjosi Osmani da se ne slaže sa načinom na koji je Priština uspostavila reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom i slanjem specijalnih snaga na sever Kosova.
Kako je navela ta prištinska televizija, pozivajući se na svoje izvore, nezadovoljstvo načinom na koji su prištinske institucije organizovale akciju na severu, direktno je preneto Osmanijevoj u subotu u Vašingtonu.
„Ova akcija je ugrozila bezbednost“, rečeno je navodno Osmanijevoj iz Stejt departmenta.
Poljska vojska, pripadnici Kfora - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
SRBIJA
Kfor stigao na Jarinje, helikopteri nadleću: Američki, poljski i kanadski vojnici raspoređeni /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala