- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nastavak hajke iz Hrvatske na reprezentativca Srbije

© Foto : Podkast "Pod kapicom"Marko Radulović, vaterpolista Srbije
Marko Radulović, vaterpolista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Ne stišava se bura oko mladog vaterpoliste Marka Radulovića koji je izabrao da igra za reprezentaciju Srbije, a rođen je u Rijeci. Hrvati očigledno ne mogu tek tako da se pomire sa tim, pa je iz „Lijepe njihove“ nastavljena hajka.
Neven Kovačević, bivši selektor Hrvatske, pokušao je u razgovoru za Večernji list da objasni zašto je Radulović izabrao „Delfine“.
„Bilo je više tih incidenata u njegovoj režiji, jednom je bio nepristojana prema sudiji Brali, drugi put je bacao stolice uoči utakmice sa Solarisom. Hinić najbolje zna šta se dogodilo. Zbog tog incidenta propustio je Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina 2017. na Malti, a selektor je bio Damir Vincek. To je bila vaspitna mera prema njemu, ali nije istina da ga posle nismo zvali. Pa, on je 2018. bio u sastavu reprezentacije Hrvatske na Svetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Mađarskoj, kada je selektor bio Zoran Bajić. Prešli smo preko njegovih ispada i činilo se da je sve u redu“, izjavio je Neven Kovačević.
Ipak, Marko koji je bio najkorisniji igrač (MVP) juniorskog Svetskog prvenstva, je imao svoju verziju priče zbog čega je doneo odluku da ne nastupa za „barakude“.
„Godinu dana me niko iz Hrvatske nije zvao. Ni iz Saveza, ni iz klubova, niti bilo ko od saigrača. Zaključio sam da uopšte ne računaju na mene, a onda je stigao poziv mlade reprezentacije Srbije. Sada sam pozvan i u A tim Srbije i prihvatio sam taj poziv", rekao je svojevremeno Marko Radulović za Novosti.
Izabrao je Srbiju i objasnio zašto, ali se Hrvati ne mire s time: „Laž je da ga nismo zvali“
Ukrajincu je fudbal bio prva ljubav, a Rusi su mu braća!
Zoran Terzić je dobio veliko priznanje /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala