- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

MiG-31BM dobio novu raketu i postao univerzalni avion

© Sputnik / Lola ĐorđevićAvioni MiG-29
Avioni MiG-29 - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Magazin "Militari voč" skrenuo je pažnju na to da su presretači MiG-31BM i MiG-31BSM proširili svoj vojni arsenal. Avion je dobio novu raketu malog dometa P-74M klase „vazduh-vazduh“. Sa novom municijom MiG-31 postaje jedan od najuniverzalnijih aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Autori članka napominju da je MiG-31 dobio radar "Zaslon-M" i rakete dometa 400 kilometara koje avionu daju prednost u gađanju ciljeva van horizonta.
Konstrukcija MiG-31 koja je predviđena za presretanje vazdušnih meta ima nedostatke u bliskom boju. "Militari voč" piše da avion nije predviđen za blisku borbu "niti može da izvodi složene manevre".
Raketa R-74M nadoknađuje nedostatke MiG-31 u bliskom boju, omogućavajući mu da uništava mete koje manevrišu. Nova municija uništava mete na rastojanju od 300 metara. List naglašava da R-74M može da obara helikoptere, krstareće rakete i dronove, bez korišćenja raketa velikog dometa R-37.
Autori zaključuju da nova raketa čini MiG-31 "vrlo univerzalnim avionom". Modernizovani presretači mogu nositi balističke rakete klase "vazduh-zemlja" - "Kindžal", bombe i protivbrodske rakete.
Portal "Izvestija" je objavio letos da je MiG-31BM dobio raketu malog dometa R-74M. Ona omogućava avionu da pogađa malo primene dronove i krstareće rakete.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala