- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Makron pogođen predmetom u obliku jajeta /video/

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaMakron posle incidenta: Ne treba preuveličavati
Makron posle incidenta: Ne treba preuveličavati - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Predsednik Francuske Emanuel Makron pogođen je danas predmetom koji liči na kuvano jaje: Incident se odigrao na sajmu ugostiteljskih, hotelijerskih i prehrambenih kompanija u Lionu, a napadač je priveden.
Dok se Makron rukovao i pozdravljao sa učesnicima sajma, okružen novinarima i članovima obezbeđenja, jedan od posetilaca bacio je mali okrugli predmet na predsednika. Predmet se odbio od njegovog levog ramena, a Makron, je iznenađeno pogledao u pravcu čoveka koji ga je gađao pre nego što su ga telohranitelji zaštitili.
Jedan od pripadnika obezbeđenja rukom je blokirao predsednikovo lice.
Makronovo obezbeđenje je snimljeno kako obuzdava neidentifikovanog mladića u crnoj majici, za koga se pretpostavlja da je bio taj koji je bacio predmet i uzviknuo " Vive la revolution!" ("Živela revolucija!").
Mediji su prvobitno saopštili da je francuski predsednik pogođen kuvanim jajetom, ali ta informacija još uvek nije potvrđena.
Francuski mediji prenose da je, uprkos incidentu, Makron rekao da je voljan da razgovara sa dotičnom osobom.
"Ako ima nešto da mi kaže, neka dođe i kaže mi", rekao je Makron.
Makron je poznat po tome što se tokom putovanja zbližava sa lokalnim stanovništvom i razmenjuje zagrljaje sa ljudima koje je upravo upoznao i slika se sa njima u raznim prilikama. Takođe mu nisu strane neprijateljske reakcije.
U junu je mladić udario predsednika u lice dok je obilazio južnu Francusku. Napadaču je izrečena zatvorska kazna i pušten je ranije ovog meseca.
Makron je 2017. godine, u to vreme predsednički kandidat, pogođen je jajetom u glavu na poljoprivrednom sajmu u Parizu.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala