- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Rusija računa na kontinuitet u odnosima sa Nemačkom posle izbora

© AP Photo / Markus SchreiberGlasanje na izborima za nemački Bundestag
Glasanje na izborima za nemački Bundestag - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Rusija sa velikom pažnjom prati izbore u Nemačkoj i računa na kontinuitet politike Berlina u bilateralnim odnosima, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Izbori u najvećoj evropskoj zemlji su proces, događaj koji, naravno, privlači pažnju gotovo čitavog sveta i mi takođe sa velikom pažnjom posmatramo šta se dešava, kakvi su rezultati. Naravno, očekujemo kontinuitet u našim bilateralnim odnosima“, objasnio je Peskov.
On je priznao da Moskva i Berlin imaju nesuglasice.
„Ali nas ujedinjuje shvatanje da se problemi mogu rešavati i treba da se rešavaju samo dijalogom“, konstatovao je portparol.
Portparol Kremlja je skrenuo pažnju na činjenicu da je Rusija zainteresovana za razvoj ekonomskih odnosa sa Nemačkom.
„Nemačka je, naravno, naš veoma veliki trgovinski, ekonomski i investicioni partner. Zainteresovani smo da naši odnosi nastave da se i dalje razvijaju“, zaključio je Peskov.
Prema preliminarnim rezultatima jučerašnjih parlamentarnih izbora u Nemačkoj, koje je jutros objavila Savezna izborna komisija, Bundestag će imati 735 mesta, a Socijal-demokatska partija će biti najjača stranka. Socijaldemokrate će u novom sazivu nemačkog parlamenta imati 206 mandata, a na drugom mestu je koalicija Hrišćansko-demokratske unije Angele Merkel i sestrinske Hrišćansko-socijalne unije (CSU) sa 196 mandata. Zeleni će imati 118 poslanika, Liberali 92, Alternativa za Nemačku 83, a Levica 39.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala