- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Putin i Lukašenko razgovarali o proširenju NATO-a na Ukrajinu

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin
Predsednici Belorusije i Rusije, Aleksandar Lukašenko i Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, više su puta razgovarali o temi potencijalnog proširenja NATO-a na Ukrajinu, saopštio je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Predsednik Putin više puta je pominjao temu potencijalnog proširenja vojne infrastrukture NATO-a na teritoriju Ukrajine“, rekao je portparol Kremlja.
Odgovarajući na pitanje koje bi mogle biti recipročne mere Rusije i Belorusije na proširenje NATO-a, Peskov je istakao da će to biti „dejstva za osiguranje bezbednosti dveju država“.
Prema rečima Peskova, Putin je u razgovoru sa Lukašenkom rekao da proširenje NATO-a na Ukrajinu za Moskvu predstavlja prelazak crvenih linija.
Ranije u ponedeljak Lukašenko je na sastanku sa bezbednjacima zemlje izjavio da je tema proširenja NATO-a na Ukrajinu više puta pokrenuta tokom razgovora sa Putinom. Prema njegovim rečima, oni održavaju konsultacije po ovom pitanju i dogovorili su se da Rusija i Belorusija moraju „da preduzmu neke mere“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala