- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Italija obećala da će razmotriti uključivanje „Sputnjika“ u sistem kovid-sertifikata

© Sputnik / Ilья Naйmušin / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Italijanske vlasti obavezale su se da će razmotriti uključivanje ruske vakcine protiv kovida „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u sistem lokalnih sertifikata o kovidu (zelene propusnice), saopštio je ambasador Rusije u Italiji Sergej Razov govoreći u „Ruskom domu“ pred svojim sunarodnicima.
„Ministar spoljnih poslova (Sergej) Lavrov, koji je bio ovde pre mesec dana, na sastanku sa premijerom Italije zamolio ga je da pažljivo razmotri ovu temu, budući da je ovo ograničenje prava naših diplomata i više od toga. (Mario) Dragi je rekao: ‘Obećavam, razmotrićemo’, (ali) u kom smislu i koliko brzo – čekamo“, rekao je ambasador.
Razov je primetio da je ruski ministar zdravlja Mihail Muraško o pitanju sertifikacije „Sputnjika Ve“ razgovarao na bilateralnim sastancima u okviru događaja zemalja G20.
On je podsetio da je 13. aprila Nacionalni institut za zarazne bolesti „Lazaro Spalancani“ u Rimu potpisao memorandum o saradnji sa Nacionalnim istraživačkim centrom za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“, koji proizvodi vakcinu „Sputnjik Ve“.
„Akademik Aleksandar Gincburg (direktor Instituta ‘Gamaleja’) pozvao je direktora Instituta ‘Spalancani’ da poseti Moskvu u oktobru radi nastavka saradnje“, dodao je diplomata.
Ampule i kutija vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2021
Proizvodnja ruske vakcine „Sputnjik Ve“ uskoro započinje u Srbiji, Iranu i Italiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala