- Sputnik Srbija, 1920
VOJSKA I NAORUŽANJE
Najnovije vesti o naoružanju iz Srbije, Rusije i sveta. Vojne vežbe, nuklearna trijada, predstavljanje novih vojnih tehnologija i komentari stručnjaka.

Američki portal: Ruski Su-35 ─ opasan protivnik

© Foto : Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaVišenamenski lovac Su-35
Višenamenski lovac Su-35 - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Ruski lovci Su-35 predstavljaju veliku opasnost za svoje protivnike, smatra bivši američki oficir Brent Istvud u članku za portal „1945“.
Autor članka je podsetio da avion koji je napravio Konstruktorski biro „Suhoj“ ima veliku funkcionalnost. On može da uništava ciljeve u vazduhu, na kopnu i u vodi.
Kolumnista navodi da je američka mornarica najviše zabrinuta zbog protivbrodske rakete „Oniks“ (izvozni naziv „Jahont“). Lovac Su-35 može se naoružati njenom avionskom verzijom, a takođe može da nosi do osam tona raketa i bombi različite klase sa laserskim i satelitskim navođenjem.
Avioni generacije 4++ mogu da razviju brzinu do 2500 kilometara na sat. Osim toga, opremljen je savremenom avionikom, modifikovanim radarom (radarskom stanicom) i veoma je okretan, piše Istvud.
Razvoj ruskih inženjera privukao je pažnju mnogih zemalja, ističe se u članku. Egipat je prošle godine već dobio partiju Su-35, a Kairo očekuje još 19 takvih aviona. Turska takođe planira da kupi ovo naoružanje ako pregovori budu uspešni. Isto će učiniti i Alžir, precizirao je kolumnista.
Stručnjak smatra da Moskva prodaje lovce raznim zemljama kako bi stvorila mrežu saveza po celom Bliskom istoku. Na taj način Rusija menja odnos snaga u ogromnom regionu i formira čitavu „bazu klijenata“ od država koje žele da kupuju njene vojno-industrijske proizvode, primećuje američki oficir.
U svetlu ovih događaja, Sjedinjene Američke Države odlaze iz Avganistana i slabe svoje pozicije na Bliskom istoku kako bi se usredsredile na borbu protiv Kine u istočnoj Aziji, zaključio je autor.
Su-35S - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2021
„Lovac-ubica“ stvoren da dominira: Američki mediji priznali nadmoć Su-35S nad „domaćim“ F-22
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala