- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Abazović na saslušanju pred Odborom za bezbednost: Da je neko stradao...

© Flickr / Sputnjiku ustupila Vlada Crne GorePotpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović
Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović - Sputnik Srbija, 1920, 27.09.2021
Pratite nas
Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović istakao je danas na saslušanju pred Odborom za bezbednost i odbranu da je skup na Cetinju tokom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija bio visokog rizika, ali da je sačuvan građanski mir.
On je dodao da je ostao negativan utisak "čim smo imali situaciju da se jedan verski obred ne može izvesti na miran i dostojanstven način".
„Ne bi se Crna Gora pomirila ni narednih 30 godina da se tamo nekome nešto desilo, nevažno kome, policajcu, građaninu, verskom poglavaru. Želim da kažem da komanda nije izašla iz zakonskih okvira. Oni koji su imali zakonsku mogućnost da komanduju su komandovali“, rekao je Abazović.
Ocenio je da su neki mediji krajnje neodgovorno izveštavali o prisustvu tuđe vojske na Cetinju, da se situaciji elektrisala poslednjih mesec dana, naročito poslednji mesec i da su postojale kriminalne strukture kojima je možda i odgovaralo da se nešto dogodi, prenose podgoričke "Vijesti".
Abazović je dodao da ne dozvoljava da neko sada, nakon što se sve završilio, baci bilo kakvu senku na nešto što je završeno kao pozitivno.
„Ljudi moraju da koriste svoja ustavna prava, svoja zakonska prava, ako nam se ne sviđaju, dajte da ih zajedno promenimo“, kazao je on.
Pored Abazovića, povodom postupanja pripadnika Uprave policije, bezbednosnog sektora i odbrane na Cetinju, 4. i 5. septembra, pred Odborom za bezbednost i odbranu, biće saslušani i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivere Injac, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, direktor Agencije za nacionalnu bezbednost Dejan Vukšić i v.d. generalnog direktora Direktorata za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova Miodrag Bešović.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala