Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Preminuo poznati estetski hirurg Miodrag Colić

Miodrag Colić - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Doktor Miodrag Colić, priznati estetski hirurg, preminuo je danas u 64. godini.
Svojim naučnim i stručnim iskustvom dao je veliki doprinos prepoznavanju ugledu udruženja i profesije kojom se bavio, navodi se u saopštenju Međunarodnog udruženja estetskih hirurga (ISAPS), prenose beogradski mediji.
Prof. dr Miodrag Colić bio je pionir estetske hirurgije u Srbiji i regionu.
Bio je dugogodišnji načelnik Klinike za opekotine Kliničkog centra Srbije, profesor plastične i rekonstruktivne hirurgije na Katedri za hirurgiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, predstavnik za Evropu Internacionalne Konfederacije za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju.
Godine 1989. osnovao je jednu od prvih privatnih zdravstvenih ustanova u Srbiji zajedno sa svojim bratom Milanom, koja će prerasti u Specijalnu bolnicu za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju, čiji je bio suvlasnik, navode Novosti.
Doktor Colić je bio i član Borda direktora ISAPS-Međunarodnog udruženja za estetsku plastičnu (generalni sekretar i potpredsednik), počasni član i predsednik Balkanskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju-BAPRAS i predsednik Srpskog udruženja za plastičnu, rekonstruktivnu i estetsku hirurgiju-SRBPRAS.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala