Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Požar u zgradi opštine Zubin Potok: Priština tvrdi da je terorizam /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićVatrogasac
Vatrogasac - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
U zgradi opštine Zubin Potok noćas je izbio požar, a vatra je, prema rečima komandira vatrogasne stanice u tom mestu Saše Božinovića, zahvatila dve kancelarije.
Božinović je naglasio da u trenutku izbijanja požara, u jedan sat posle ponoći, u zgradi opštine nije bilo nikog.
Požar je ugašen oko 2.30 ujutru.
Božinović nije mogao da potvrdi šta bi bio uzrok požara i poručio je da će to da utvrde nadležni inspektori, preneo je Tanjug.
U Zubinom potoku, gde je tokom noći goreo Centar za registraciju vozila u zgradi opštine, izvršeno je krivično delo sa terorističkim elementima, tvrdi ministar unutrašnjih poslova privremenih kosovskih institucija Dželjalj Svećlja.
Svećlja je rekao da je došlo do napada, kako se sumnja, eksplozivnom napravom u Centru za civilnu registraciju u Zvečanu.
On je na Fejsbuku naveo da su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju vozila koji se nalazi u zgradi opštine u Zubinom Potoku i da je kosovska policija odmah izašla na lice mesta.

Kosovska policija: Dve bombe nađene u registracionom centru u Zvečanu

Kosovska policija saopštila je da je danas nešto pre devet časova obaveštena da su na zgradi „Intel“ u Zvečanu, gde je inače smešten Opštinski registracioni centar, razbijena vrata, a da su u objektu nađene dve eksplozivne naprave.
Navode da su patrole Policijske stanice Zvečan utvrdile da je na tom objektu razbijeno jedno staklo izloga, te da je unutar objekta primećena jedna neeksplodirana ručna granata.
U Kosovskoj policiji kažu da je protivdiverzioni tim tokom kontrole našao dve eksplozivne naprave, koje su uništene u kontrolisanim uslovima.
Navode da je o svemu obavešten dežurni tužilac koji je okarakterisao krivična dela kao „neovlašćeno vlasništvo ili posedovanje oružja“ i „izazivanje opšte opasnosti“, prenosi Kosovo onlajn.
Pripadnici ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 22.09.2021
SRBIJA
Beograd više ne sme da odstupi: Ko je profitirao iz krize na severu Kosova /video/
Blokada Srba sa severa KiM na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SRBIJA
Srbi i dalje na Jarinju i Brnjaku, Rosu na punktovima, kosovska policija sklanja „Dobrodošli u ZSO“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala