- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Pokret nesvrstanih: Kako su Prometeji novog veka, postali muzejski eksponati I Orbita kulture

Orbita kulture 25. 9.
Pratite nas
Šta se sve našlo na izložbi „Prometeji novog veka“ otvorenoj u Muzeju Jugoslavije a inspirisanoj 60. godišnjicom od održavanja Prve konferencije Pokreta nesvrstanih u Beogradu, saznajemo od Ane Panić, jedne od autorki izložbe.
Da li se postavkom „Jovan Dučić – Traganje za novim“,otvorenom u Galeriji SANU na dostojan način odužujemo velikom srpskom pesniku, piscu i diplomati, u godini obeležavanja veka i po od njegovog rođenja, pitamo Zlatu Bojović, univerzitetskog profesora i autorku izložbe.
Kako protiče manifestacija Dani duhovne kulture Rusije u Srbiji, u okviru koje obeležavamo dva veka od rođenja Fjodora Mihailoviča Dostojevskog, ali i 145 godina od dolaska ruskih dobrovoljaca u Srbiju u vreme srpsko-turskog rata, koji su se značajni događaji odigrali u okviru ove manifestacije – o tome za „Orbitu“ govore Milan Milosavljević Deroks, autor murala sa likom Dostojevskog, Dalibor Sokolović, šef katedre za slavistiku i učesnik Okruglog stola posvećenog delu velikog ruskog pisca i Irina Antanasijević, autorka izložbe „Vasilije Polenov: srpski rat očima ruskog umetnika“.
Šta je recept za dugovečnost i muzičko trajanje od četiri decenije, kako se prave hitovi koji odolevaju trendovima i muzičkim modama – za Sputnjik otkrivaju Zoran i Jelena Živanović, popularni dvojac grupe „Zana“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala