- Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Podkast
Sputnjik vam predstavlja svoju audio i video produkciju. Autorske emisije, ekskluzivni intervjui, analize gorućih pitanja, reportaže…

Otac Petar Bogdanović: Čudesna svetinja — manastir Tumane I Dok anđeli spavaju

Pratite nas
Gost novog izdanja emisije „Dok anđeli spavaju“ je protosinđel Petar Bogdanović, sabrat manastira Tumane, kultne srednjevekovne hodočasničke svetinje u kojoj se dešavaju čudesna isceljenja, o kojima svedoče mnogobrojni vernici.
U razgovoru sa autorkom Marinom Rajević Savić, otac Petar govori o tome zašto je odabrao uzvišen poziv monaha, o bratiji manastira Tumane i obnovi ove svetinje koja ima izuzetno bogatu tradiciju i nasleđe.
„Crkvu često poistovećujemo sa institucijom, ali ona je sasvim nešto drugo, ona je događaj, stalno je u nastajanju i stvaranju, ona je kreativna, jer je i Bog naš takav. Crkva je zajednica ljubavi, nešto što je dinamično, a ne statično“, kaže otac Petar.
Oduvek je voleo fudbal i karate, pa je nakon Valjevske gimnazije upisao je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu. Posle treće godine napušta studije i odlazi u manastir Četereže, a zamonašen je 2011. godine. Pravoslavni Bogoslovski fakultet u Beogradu upisao je 2013. godine i diplomirao 2018. godine.
Otac Petar Bogdanović: Čudesna svetinja — manastir Tumane I Dok anđeli spavaju/prvi deo/
Otac Petar Bogdanović: Čudesna svetinja — manastir Tumane I Dok anđeli spavaj /drugi deo/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala