- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Milanović: Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj

© AFP 2023 / VLADIMIR SIMICEKZoran Milanović
Zoran Milanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Hrvatski predsednik Zoran Milanović, reagujući na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da Milanović „spada u gluplje hrvatske političare“, izjavio da on nema „svoje galamdžije“ koji će, kako je naveo, na sva usta izvređati srpskog predsednika Aleksandra Vučića.
„Neke stvari koje nisu prijatne reći ću svojim rečima, iz svojih usta. Ja sam najgluplji političar u Hrvatskoj i neka trljaju dlanove, šta bi bilo da sam najpametniji?“, rekao je Milanović.
On je novinarima u Varaždinu kazao da je ranije upotrebio izraz „ratni huškač“, ali ne i „četnik“ i da je to nešto gde povlači granicu.
„I reći ću da je neko 90-ih godina bio ratni huškač, pa ponosan je na to, međutim nikome nisam rekao da je četnik. Oko takvih stvari ipak povlačim jednu crtu, ne idem preko toga“, izjavio je Milanović.
Milanović je dodao da će njegova izjava da je on predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj biti suvišna kada Hrvati budu sami mogli da biraju svog predstavnika u Bosni i Hercegovini, preneo je Tanjug, pozivajući se na Hinu.
„Teška je situacija u kojoj moram reći da sam predsednik i Hrvata koji ne žive u Hrvatskoj, a imaju pravo glasa jer su hrvatski državljani. I ne samo Hrvati, ima u BiH i Bošnjaka i Srba koji imaju hrvatsko državljanstvo. Možda glasaju, možda ne glasaju. Dakle, kada Hrvatima bude omogućeno da kao i druga dva konstitutivna naroda sami biraju svog predstavnika ili predstavnicu u Sarajevu, onda će i te moje reči biti potpuno ili donekle suvišne“, rekao je hrvatski predsednik.
Balkan - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala