Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Euleks: Prisutni smo na Jarinju i Brnjaku

© AP Photo / Visar KryeziuEuleks policija na Kosovu
Euleks policija na Kosovu - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Specijalizovane policijske jedinice Euleksa raspoređene su od 20. septembra u izviđačkoj ulozi na prelazima Jarinje i Brnjak, kako bi pratili bezbednosnu situaciju na terenu, saopšteno je iz te misije.
Na pitanje portala Kosovo onlajn da li će, sem na Jarinju, gde su mediji zabeležili njihovo prisustvo, Euleks pratiti stanje i na Brnjaku, gde je zabeleženo nekoliko incidenata prethodnih dana, iz te misije su odgovorili da se policijske jedinice Euleksa od prvog dana protesta nalaze na oba prelaza.
Ističu da je to učinjeno nakon što je kosovske policija zvanično zatražila od Euleksa da obavlja svoju ulogu „druge instance za bezbednosni odgovor“.
„Pomno pratimo trenutnu situaciju na prelazima i u centrima za registraciju vozila, i u redovnom smo kontaktu sa Kosovskom policijom i Kforom. Timovi iz Jedinice Euleksa za podršku dijalogu takođe redovno posećuju prelaze i nekoliko centara za registraciju vozila, kako bi iz prve ruke dobili informacije o tome kako se situacija na terenu razvija“, poručuju iz Euleksa.
Blokada Srba sa severa KiM na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
SRBIJA
Srbi i dalje na Jarinju i Brnjaku, Rosu na punktovima, kosovska policija sklanja „Dobrodošli u ZSO“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala