- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković mora u Ameriku jer – Medvedev je „pred vratima“

© AP Photo / Alberto PezzaliNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
Pratite nas
Informacija da je potvrđeno učešće Novaka Đokovića na Mastersu u Indijan Velsu pokazuje da srpski teniser ima veliku želju da tekuću sezonu završi na prvom mestu ATP rang liste i time prestigne čuvenog Pita Samprasa. Na tom putu najveći protivnik mu je Rus Danil Medvedev.
Planovi najboljeg tenisera sveta posle poraza u finalu US opena, upravo od Medvedeva, nisu bili poznati, ali su organizatori Indijan Velsa potvrdili njegovo učešće nešto manje od nedelju i po dana pred početak turnira.
Đoković će se vratiti na mesto uspeha na kojem je čak pet puta bio šampion, a ove godine bi mogao da bude to rekordni šesti.
Ipak, to nije glavni razlog zbog kojeg je odlučio da učestvuje u Indijan Velsu.
Novak se trenutno nalazi na prvom mestu ATP rang liste sa 12.133 boda, dok mu je za petama – a ujedno i jedini kandidat do kraja godine – Medvedev sa 10.575.
Indijan Vels se zbog korone nije održao prošle godine, pa su svi teniseri zadržali bodove iz 2019, a ni Novak ni Danil ne brane puno. Tačnije, svega po 45 bodova.
Pre sada već oko dve i po godine Đoković je doživeo šokantan poraz u trećem kolu od Filipa Kolšrajbera u dva seta, dok je istim rezultatom u istom delu takmičenja Medvedev, tada tek 14. nosilac, izgubio od kvalifikanta Filipa Krajinovića.
To znači da će Medvedev i Đoković ove godine u Kaliforniji moći da osvoje čak 955 novih bodova ukoliko dođu do titule, a eventualnim neuspehom nekog od njih dvojice trka za „brojem 1“ na kraju godine bi se dodatno zakomplikovala, odnosno razrešila.
Upravo ta trka za „brojem 1“ na kraju kalendarske godine je nešto što će Đoković želeti da dobije, s obzirom da taj rekord i dalje nije isključivo u njegovim vitrinama, već ga deli sa čuvenim Pitom Samprasom.
Amerikanac je šest čak šest puta završavao godinu na prvom mestu svetske liste – jednom više od Federera, Nadala i Konorsa, a podjednako kao i momak iz Beograda.
Ukoliko Đoković opravda epitet najboljeg tenisera planete sve do kraja godine (a pored Indijan Velsa od većih turnira preostali su Masters u Parizu i Završni turnir), to će značiti da će i taj rekord – vrlo moguće zauvek – biti njegov.
Ovogodišnje izdanje Indijan Velsa na programu je od 4. do 17. oktobra.
O Đokoviću su govorili svašta, ali je Italijan postavio nove standarde: „Stres? Od brojanja novca?“
Federerov turnir pokušava da zataška težak incident između Zvereva i Ruskinje
Novinar kritikovao Đokovića, Australijanac ga brani: To je apsurdno i smešno
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala