- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

U vozilu makedonske policije nađena velika količina droge, objašnjenje o poreklu zvuči – neverovatno

© SputnikMarihuana
Marihuana - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nasTelegramOdyssey
Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije potvrdilo je da je u vozilu makedonskih policijskih službenika, na granici Albanije i Crne Gore, pronađena veća količina droge, ali tvrdi da je reč o drogi koja je bila oduzeta i ostala u vozilu još od 2016. godine.
U saopštenju makedonskog MUP navedeno je da su zaposleni u Sektoru za kompjuterski kriminal i digitalnu forenziku išli na obuku u Crnu Goru, a da su za put zadužili službeno vozilo iz voznog parka Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Plusinfo.
Vozilo je prethodno pribavljeno od Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, a Uprava carina ga je zaplenila u akciji borbe protiv trgovine drogom 2016. godine, tvrdi makedonski MUP.
Na granici Albanije i Crne Gore ispod sedišta automobila pronađena je marihuana, ali MUP Makedonije ističe da zaposleni u MUP nemaju nikakve veze sa drogom koja je ostala u automobilu od 2016. godine, kada je vozilo zaplenila Uprava carina, a zatim je dato Agenciji za Upravljanje oduzetom imovinom.
Naglašava se da je i albansko javno tužilaštvo potvrdilo da zaposleni u makedonskom MUP-u nemaju veze sa drogom. Oni su već vraćeni u Skoplje, a o celom slučaju je obavešteno i javno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji.
Makedonski mediji prethodno su javili da je više desetina kilograma droge pronađeno u vozilu makedonskog MUP koje je pokušalo da uđe u Crnu Goru, a da su u vozilu bili visoki zvaničnici Ministarstva, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0