- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija: Efikasnost „Sputnjika Ve“ u borbi protiv delta soja virusa je do 94 odsto

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaVakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Vakcina protiv kovida Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Efikasnost vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv delta soja virusa korona je od 83 odsto do 94 odsto, dok je efikasnost vakcina „Moderna“ i „Fajzer“ manja od 50 odsto, izjavio je direktor Centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg.

„Pristup koji je korišćen u proizvodnji vakcina kompanija ‘Moderna’ i ‘Fajzer’ je po svojoj efikasnosti u zaštiti od delta soja virusa lošiji. Efikasnost tih vakcina je, ne po našim podacima, već prema podacima onih Ministarstava zdravlja na čijim se teritorijama koriste vakcine, od 40 odsto do 50 odsto, dok je efikasnost ‘Sputnjika Ve’ protiv delta soja od 83 odsto do 94 odsto“, rekao je Gincburg.

On je dodao da je vakcina „Sputnjik Ve“ kompatibilna sa svim vakcinama koje imaju široku primenu i sa vakcinom „Moderna“ i „Fajzer“, kao i „Astra zeneka“.
Gincburg se osvrnuo i na temu poteškoća u odobravanju vakcine „Sputnjik Ve“ od strane Evropske agencije za lekove i Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da bi odobrenje otvorilo pristup velikim sredstvima na međunarodnom tržištu.

„Fondovi imaju desetine milijardi dolara i smatram da je to osnovni razlog“, naveo je Gincburg.

Vakcina „Sputnjik Ve“, koju je napravio Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 16.09.2021
RUSIJA
"Sputnjik Ve" efikasniji protiv delta soja od kineske i britanske vakcine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala