- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Novi potresi u Vladi Crne Gore: Ministarka smijenjuje, SNP joj otkazuje podršku

© Sputnik / Nebojša PopovićKrivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore
Krivokapić sa članovima svog kabineta u Belom salonu Skupštine Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) saopštilo je danas da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) formiralo predmet protiv doskorašnjeg vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića.
Iz tog resora su naveli da je Lalošević u obavljanju funkcije prekoračio svoja jasno precizirana i definisana ovlašćenja, te da je svojim činjenjem doveo u nezavidan položaj sport u cijeloj Crnoj Gori, zbog čega, kako su kazali, MPNKS kao krovna institucija ima veoma kratak rok da odgovori na više veoma značajnih pitanja koja su od krucijalnog značaja za budućnost i sudbinu sportskih djelatnika u Crnoj Gori.
Vlada je sinoć saopštila da Lalošević više nije v.d. direktor Uprave, i na tu funkciju imenovala Marka Begovića.
Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, nakon smjene Vasilija Laloševića, više nema podršku Socijalističke narodne partije (SNP), saopštili su iz te partije.
Iz SNP-a su kazali da je smjena Laloševića sa mjesta v.d. direktora Uprave za sport i mlade bila glavna tema današnjeg sastanka lidera partije Vladimira Jokovića i premijera Zdravka Krivokapića. Joković je nakon tog sastanka izjavio novinarima da je Lalošević svoju funkciju obavljao časno i pošteno.
Iz SNP-a su kasnije saopštili da Vesna Bratić više nema podršku te partije, koja je dio vladajuće većine.
Funkcioner SNP-a Vasilije Lalošević ocijenio je danas da je njegova smjena sa mjesta v.d. direktora Uprave za sport i mlade, dok je bio na službenom putu u Sloveniji, podla i nečovječna. Kazao je da će umjeti da se odbrani bilo koja inicijativa da bude podnesena protiv njega.
Komentarišući prijavu SDT-a, Lalošević je rekao "ne bilo mi većeg zločina".
"Sve što sam u životu radio, radio sam časno i pošteno. Spreman sam da uložim sve snage da odbranim svoj ugled i čast, kao i SNP-a", poručio je.
Dodao je da, kada je riječ o dodjeli novca, kako je Ministarstvo bilo ažurno sportisti nikad novac dobili ne bi. Kaže da je sve dokumentovano i da se dokumentacija nalazi na sajtu.
Tvrdi da je u martu poslao upitnik Svjetskoj antidoping agenciji (VADA), ali da on "nikad nije ugledao svjetlo dana".
Protiv Laloševića su formirani spisi predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i u odnosu na Odluku o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u 2021.godinu, saopštili su iz MONKSA jer je Lalošević suprotno Zakonu o sportu CG, koji je važeći, bez saglasnosti i učešća MPNKS donio odluku
Iz MPNKS su, između ostalog, saopštili da je Uprava za sport i mlade ignorisala Svjetsku antidoping agenciju (VADA) jer nije dostavila Upitnik za prošlu godinu…pa postoji opasnost da kazne crnogorske sportiste jer ima neće dati da se takmiče pod svojim zastavom i himnom.
Novinari u Crnoj Gori u šali porede ministarstvo MNPKS, koje pokriva prosvjetu, nauku, kulturu i sport, sa hokejaškom ekipom, zbog čestih, letećih, promjena koja se u njemu dešavaju.
Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
REGION
Krivokapić: Podelama i incidentima poražena kasta hoće da prikrije ekonomski zločin nad Crnom Gorom
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala