- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Niš: Preminula porodilja zaražena koronom, zbog komplikacija bio urađen carski rez

© REUTERS / MARKO DJURICAKovid odeljenje Kliničko-bolničkog centra u Nišu
Kovid odeljenje Kliničko-bolničkog centra u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Porodilja iz Pirotskog okruga stara 23 godine, koja je zbog komplikacija sa kovidom 19 pre nekoliko dana porođena carskim rezom u Kliničkom centru u Nišu, preminula je jutros nakon što joj se naglo pogoršalo stanje, potvrđeno je "Novostima".
On je bila bez ikakvih drugih bolesti, a u devetom mesecu trudnoće inficirala se virusom korona zbog čega je primljena u KC Niš.
"Žena, koja je bila bez ikakvih drugih bolesti, u devetom mesecu trudnoće inficirala se koronom, zbog čega je primljena u KC Niš. Nakon carskog reza donela je na svet devojčicu tešku 3,4 kilograma, ali je odmah vraćena na intenzivnu negu. I kada se činilo da njeno stanje ide ka laganom oporavku, korona je pokazala svu nepredvidivost koja prati ovu bolest – noćas su joj se parametri naglo pokvarili. Porodilja je stavljena na respirator i jutros je preminula nakon više reanimacija. Pogoršanje stanja nije bilo uzrokovano ginekološkom intervencijom, već respiratornom slabošću uzrokovanom korona virusom", saopšteno je iz Kliničkog centra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala