- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković je jurio istoriju, ali je na kraju Medvedevu „ispunio“ dečački san

© AP Photo / Elise AmendolaDanil Medvedev
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Ruski teniser Danil Medvedev prisetio se trenutka kada je pobedio Novaka Đokovića i osvojio US open, time ostvarivši svoj dečački san.
Medvedev je nedavno osvojio prvu Grend slem titulu pobedivđi Đokovića u velikom finalu US opena – i to bez izgubljenog seta.
Usledila je pauza, uz slavlje velikog uspeha, a sada drugog tenisera sveta očekuje predstavljanje Tima Evrope na Lejver kupu.
„Imao sam nedelju dana pauze, sjajno smo se proveli proslavljajući pobedu. Upijao sam sve te emocije, a sada dolazi sledeći turnir i jedva čekam da igram dobar tenis“, rekao je Medvedev.
Kako kaže momak iz Moskve, pobeda nad Đokovićem donela mu je ostvarenje dečačkog sna, nakon što u prethodna dva GS finala – 2019. na US openu protiv Nadala i 2021. u Australiji protiv Đokovića – to nije uspeo da uradi.
„Uspeo sam da uradim nešto što mnogo tenisera nikada ne uspe i to je sjajno jer sam o tome sanjao od kada sam bio dete. Sanjao sam o tome još više posle prethodna dva finala. Znam da ovo niko ne može da mi otme, to je najbolji osećaj“, objasnio je Medvedev, koji je do titule US opena došao i svojom dobrom igrom, ali i katastrofalnom predstavom Đokovića, koji je, kako je u intervjuu za Sputnjik rekao Goran Bubanj„pogubio konce“.
„Sada želim da igram još bolje. Želim da osvajam još više titula, bilo to na grend slemovima, mastersima, lejver kupovima... To je moj pristup“.
Učešće na ovogodišnjem izdanju Lejver kupa biće premijerno za Rusa.
„Ovo je malo drugačije od igranja za svoju zemlju, jer ovde ne igrate za ceo kontinent. Uzbuđen sam jer mi je prvi put. Iskreno, željno sam iščekivao ovu nedelju“, podvukao je šampion US opena.
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
Federerov turnir pokušava da zataška težak incident između Zvereva i Ruskinje
Nikola Pjetranđeli - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
SPORT
O Đokoviću su govorili svašta, ali je Italijan postavio nove standarde: „Stres? Od brojanja novca?“
Novak Đoković u Visokom u Bosni - Sputnik Srbija, 1920, 21.09.2021
SPORT
Zašto Đoković ide u „piramide“?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala