- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Amerika uvođenjem sankcija sahranjuje duh samita Putina i Bajdena

© Foto : Youtube/RuptlyVladimir Putin i Džo Bajden u Ženevi
Vladimir Putin i Džo Bajden u Ženevi - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da će realizacija ideje američkih kongresmena o uvođenju novog seta sankcija Rusiji sahraniti duh samita u Ženevi i ugasiti svu nadu za uspostavljanjem međusobnog dijaloga.
Kako je rekao, očigledno je da želje američkih kongresmena po pitanju uvođenja sankcija Rusiji ne slabe, međutim, ovom zakonu predstoji da prođe još nekoliko instanci nakon čega ćemo videti da li će administracija prihvatiti njihovo mišljenje.

„To bi bio najgori mogući scenario koji bi ugasio i najskromniju nadu za obnovom dijaloga koja se pojavila nakon samita predsednika Rusije i SAD Vladimira Putina i Džozefa Bajdena održanog u Ženevi“, naglasio je on.

Peskov je rekao i da jedino što predstoji jeste da se sačeka konačan ishod tog procesa i da je trenutno rano davati bilo kakve prognoze.
Odbor za regulative Predstavničkog doma Kongresa SAD odobrio je ranije nacrt zakona kojim se preporučuje uvođenje sankcija protiv 35 ruskih zvaničnika, biznismena i novinara koji su, prema proceni Vašingtona, umešani u kršenje ljudskih prava.
Na udaru su se našli, između ostalih, glavna urednica agencije „Rusija sevodnja“ Margarita Simonjan, premijer Mihail Mišustin, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, direktor FSB-a Aleksandar Bortnjikov.
Zgrada američkog Kongresa u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
RUSIJA
Amerika usvojila vojni budžet vredan 780 milijardi dolara: Uključuje i novi set sankcija Rusiji
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala