- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kandidatkinja „Zelenih“ za nemačku kancelarku ne bi dala dozvolu „Severnom toku 2“

© Sputnik / Nikolaй Filяkov / Uđi u bazu fotografijaNemački poslanik: Tvrdnje ukrajinskog ambasadora o odgovornosti Berlina za Krim - senilnost
Nemački poslanik: Tvrdnje ukrajinskog ambasadora o odgovornosti Berlina za Krim - senilnost - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Kandidatkinja partije „Zelenih“ za poziciju nemačkog kancelara Analena Berbok izjavila je da, u slučaju laska u novu vladu, ne bi dala dozvolu za početak eksploatacije gasovoda.
„Ne bih dala dozvolu“, rekla je ona u intervjuu ta portal „Pionir“ uoči parlamentarnih izbora u Nemačkoj 26. septembra.
„Zeleni“ imaju oštar stav prema Rusiji, a Berbok je već više puta pokušala u Bundestagu da progura poziciju o potrebi da se zaustavi izgradnja gasovoda.
Isporuke gasa preko ovog gasovoda biće fatalne, a rečima Moskve da će očuvati tranzit gasa preko Ukrajine „ne sme verovati“, navodi njene reči „Tagesšpigel“.
Njen protivkandidat iz redova vladajuće koalicije CSU/CDU Armin Lašet je juče tokom jedne TV debate uoči izbora izrazio podršku ovom projektu, ali je zatražio garancije koje se tiču tranzita gasa preko teritorije Ukrajine.
Podsetimo, gasovod „Severni tok 2“ sastoji se od dva kraka ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji idu od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.
Radovi na gasovodu prekinuti su u decembru 2019. posle čega je švajcarska kompanija „Olsiz“ odustala od polaganja cevi zbog pretnji od američkih sankcija. Od decembra 2020. godine izgradnja gasovoda je nastavljena i u potpunosti je završena u jutro 10. septembra 2021.
Armin Lašet, novi lider nemačke Hrišćansko-demokratske unije CDU - Sputnik Srbija, 1920, 18.09.2021
SVET
Ko posle Angele: Bitka za nekrunisanog kralja Starog kontinenta /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala