Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Istina o „sumnjivoj“ akciji: Kako su kosovski spineri „raskrinkali“ Ruse na severu Kosova

© AP Photo / Visar KryeziuPripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije
Pripadnici specijalnih policijskih snaga ROSU na severu Kosova i Metohije - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Pratite nas
Novinar koji je za ruski medijski holding Izvestija izveštavao sa Severa Kosova, uprkos vizi i ograničenoj dozvoli boravka od dva sata koju je ispoštovao, mogao je jutros u prištinskoj štampi da pročita kako je „raskrinkan“ od strane bezbednosnih službi Kosova.
Naime, u rubrici Bezbednost, kosovski portal Telegraf, objavio je da izvori iz bezbednosnih struktura za RTV Dukađini potvrdili da su dvojica Rusa i jedan Belorus pokušali da uđu sa sumnjivom opremom. U tekstu se navodi da su identifikovana lica pokušala da unesu sajber uređaje.
„Laž i izmišljotina“, kaže za Sputnjik Sergej Belous koji je kao prevodilac i producent pratio novinara Petog kanala Olega Derkača do prelaza Jarinje.
„Kolega i ja smo ispratili Olega do administrativnog prelaza kako bi mu pomogli oko prevoda. Niko nije bio ni zadržan ni priveden ni ispitivan,tako da niti je ruska grupa špijuna kako su nas nazvali otišla na Kosovo niti je uhvaćena sa sumnjivim materijalom. Istina je da jedino Oleg prošao, zadržao se dva sata i vratio“, dodao je.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuOleg Ivanovič sa „sajber opremom“
Oleg Ivanovič sa „sajber opremom“ - Sputnik Srbija, 1920, 24.09.2021
Oleg Ivanovič sa „sajber opremom“
Prištinski portali su, pak, u svemu videli sumnjivu akciju ruske trojke, pa su na portalima objavili imena kao i skenirana dokumenta novinara Petog kanala.
Nešto kasnije oglasila se i ambasada Rusije u Srbiji saopštenjem da je posredstvom Kancelarije u Prištini ambasada odmah proverila vest koja se pojavila u medijima kosovskih Albanaca te ceo događaj ocenila kao samovolju i kršenje principa slobode medija o kojima se toliko brinu pokrovitelji kosovske pseudo-državnosti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala