- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Federerov turnir pokušava da zataška težak incident između Zvereva i Ruskinje

© AP Photo / Michel EulerAleksandar Zverev
Aleksandar Zverev - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Lejver kup, egzibiciono tenisko takmičenje koje je osnovao Rodžer Federer, održaće se po četvrti put, sada u Bostonu. Ovo izdanje turnira, doduše, neće biti kao ostala, jer je obeleženo optužbama o fizičkom i psihičkom zlostavljanju Aleksandra Zvereva, koje organizacija pokušava da zataška na bizaran način.
Zverevu ovo neće biti prvi put da nastupa za Tim Evrope na Lejver kupu, na kojem je 2019. godine doneo titulu Starom kontinentu pobedom nad Kanađaninom Milošem Raonićem.
U međuvremenu se dogodilo mnogo toga u životu Saše Zvereva, što na terenu, što van njega. Saša je osvojio nekoliko titula, igrao Grend slem finale, ali se i našao usred najvećeg skandala u životu.
Svima koji koliko-toliko prate tenis dobro je poznato da je mlada Ruskinja Olja Šaripova optužila Zvereva ne samo za psiihčko, već i za fizičko zlostavljanje, zbog čega je, kako je navela kroz dva intervjua sa američkim novinarom Benom Rotenbergom, pokušala i da sebi oduzme život.
Nemac ruskog porekla nije želeo da mnogo vremena posveti bivšoj devojci i u nekoliko navrata je u kratkim crtama, uglavnom čitajući unapred napisana saopštenja, negirao optužbe.
Bura iz privatnog života nije uticala na samu igru trenutno četvrtog igrača planete i to potvrđuje nedavno osvojena titula na Olimpijskim igrama, kao i polufinale US opena.
Ljubitelji tenisa širom sveta tokom svih turnira na kojima je Saša nastupao nisu prekinuli da podsećaju organizatore i ostale navijače na nedela za koja je optužen Nemac, a ništa se nije promenilo ni na Lejver kupu.
Međutim, tu je došlo do eskalacije kojoj se malo ko nadao.
„Imam mnogo izuzetnih uspomena sa ovog turnira, posebno iz finala u Ženevi 2019. godine“, objavio je izjavu Zvereva zvanični profil Lejver kupa na Tviteru i time pokrenuo lavinu.
Zašto? Zato što je Šaripova, kako je tvrdila u jednom od pomenutih intervjua, upravo na tom izdanju Lejver kupa navodno pokušala da sebi oduzme život posle jedne od mnogobrojnih svađa sa svojim tadašnjim dečkom.
Ruskinja se, kako je navela, na pomenutom izdanju turnira u Ženevi zaključala u sobu dok Saša nije bio tu, a zatim ubrizgala insulin u sebe, iako nije bila dijabetičar.
U tekstu se navodi da je to potencijalno moglo da dovede do hipoglikemične kome, ili nečeg goreg, te da je Zverev pomoć potražio od nekog od zvaničnika Lejver kupa, koji joj je dao tabelete kako bi zaustavio dejstvo insulina.
„Ubrizgala sam to u sebe i nisam se plašila ničega. Samo sam želela da nestanem na bilo koji način, jer nisam to više mogla da trpim“, rekla je sagovornica Bena Rotenberga u jednom od pomenutih intervjua.
Tada je usledio odgovor na Tviteru kojem se niko nije nadao – zvanični profil Lejver kupa je krenuo da blokira apsolutno svakoga ko je pomislio da pomene Olju Šaripovu.
Ovakav način odgovora na izuzetno škakljivu situaciju dodatno je iznervirao one koji podržavaju Šaripovu – a njih je dosta više nego onih koji brane Zvereva – te su krenule i molbe Lejver kupu da ih blokira.
Situacija postaje dodatno zanimljiva kada se uzme u obzir Oljina izjava u kojoj tvrdi da je porodica Zverev zajedno sa svojim advokatima zabranila medijima da prenose njenu priču i o istoj izveštavaju, kao i da je link na Tviteru sa intervjuom Šaripove nedostupan korisnicima ove društvene mreže u Nemačkoj.
Drugačijeg odgovora od blokiranja navijača od strane Lejver kupa nema, dok je za samog tenisera, prema njegovim rečima, ova priča završena, jer je sud, kako je naveo, doneo odluku u njegovu korist.
Olja se u međuvremenu oglasila i rekla da je čudno da je sud doneo odluku na suđenju o kojem ona nije obaveštena, a ni Zverev nije dao više informacija od toga „da je pobedio na sudu“.
Pročitajte još:
Aleksander Zverev na Mastersu u Sinsinatiju - Sputnik Srbija, 1920, 27.08.2021
SPORT
Zverev tužio američkog novinara – ovo je priča o navodnom zlostavljanju ruske devojke
Lejver kup počinje 24. septembra i trajaće tri dana. Tim Evrope će voditi Bjorn Borg, a predstavljaće ga Danil Medvedev, Stefanos Cicipas, Saša Zverev, Andrej Rubljov, Mateo Beretini i Kasper Rud, sa Felisijanom Lopesom kao zamenom.
Kapiten Tima sveta biće Džon Mekinro, a njegovi izabranici biće Feliks Ože-Alijasim, Denis Šapovalov, Dijego Švarcman, Rajli Opelka, Džon Izner i Nik Kirjos, uz Džeka Sona kao zamenu.
Da li je Federer pokušao da „sipa so“ na Đokovićevu ranu?
„Ne znam kakve lekove bi trebalo da koristi Federer...“
Cicipasov trn u oku – Medvedev: „Iznenađen sam“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala