- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Novinar kritikovao Đokovića, Australijanac ga brani: To je apsurdno i smešno

© AFP 2023 / WILLIAM WESTBivši australijski teniser Tod Vudbridž
Bivši australijski teniser Tod Vudbridž - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Tod Vudbridž, legendarni australijski dubl teniser, smatra da su tvrdnje njegovog sunarodnika Vila Svontona – da se Novak Đoković uplašio pobede u finalu US opena – apsurdne.
Vil Svonton je proslavljeni australijski novinar i u nedavnoj kolumni napisao je da se Đoković uplašio pobede, iskoristivši reč – „Choker“ – koja se u američkom slengu koristi za sportiste koji imaju sve u svojim rukama, ali na kraju popuste kada je najvažnije.
„Svi su bili spremni za pisanje istorije – svi osim njega. Krenuo je loše i takav je bio tokom celog meča. Bio je to njegov najlošiji meč u karijeri“, napisao je Svonton.
Sa ovakvom tvrdnjom nikako nije mogao da se složi Vudbridž, osvajač 22 Grend slem titule, rekavši da mu je sve to smešno.
„Apsurdno je uopšte napisati tako nešto, smešno“, rekao je Vudbridž za „Wide World of Sports“.
„Da li se šalite? Đoković je ostvario veliko dostignuće. Da li je igrao najbolje u finalu? Nije. Ali postoji razlog za to i daleko od toga da se uplašio“, dodao je Australijanac.
Vudbridž ističe da je Đoković na putu do finala morao da igra sa tri tenisera koja se nalaze u najboljoj formi ove godine – Beretinijem, Zverevom i Medvedevom.
Takođe, nijedan teniser u protekle 52 godine nije uspeo da osvoji prva tri Grend slema u sezoni (Lejver 1969), što samo pokazuje koliko je Đoković dominantan u 2021.
„Nervira me što je novinar uopšte pomislio da se Đoković uplašio pobede. Ako stvarno misli da je tako, onda ne zna šta je potrebno biti vrhunski sportista“, rekao je Vudbridž i zaključio:
„Morate da pobedite 28 mečeva zaredom na Grend slemu, i nije stao na poslednjem koraku jer se uplašio, stao je jer su nekada prepreke preko kojih morate da pređete, da biste došli do cilja, previše teške“.
Đoković je na US openu mogao da postane prvi teniser u Open eri koji je osvojio sva četiri Grend slema u istoj godini i prvi sa 21. Slem titulom.
Bivši selektor za Sputnjik: Novak je izgubio konce, čak ni Federer to nije radio
Zašto je Đoković meta napada bivšeg saradnika?
„Novakove suze su lažne“: Francuski psiholog šokirao sportsku javnost
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala