Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Dok Kurti šalje Rosu na Srbe, u Beogradu promocija knjige njegove žene

© Tanjug / RADE PRELICPromocija knjige Rite Augestad Knudsen
Promocija knjige Rite Augestad Knudsen - Sputnik Srbija, 1920, 23.09.2021
Pratite nas
Dok traje napetost na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, zbog odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, u Beogradu je promovisana knjiga „Ideja slobode i samoopredeljenja“ Rite Augestad Knudsen, Kurtijeve supruge.
Tim povodom Helsinški odbor za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja.
Autorka koja se putem zuma uključila na konferenciju, zahvalila je organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.
U razgovoru su pored Sonje Biserko učestvovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Đukanović.
Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Lulzim Peci, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak i profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.
Autorka je, između ostalog, rekla kako očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.
Knjiga između ostalog, kako piše u uvodu, govori o tome kako su značajne izjave u 20. i početkom 21 veka na temu samoopredeljenja odražavale borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala